Föreningar

I Tidaholms kommun finns ett rikt föreningsliv som erbjuder ett fantastiskt utbud av fritidsaktiviteter. I föreningsregistret hittar du information om bland annat kontaktpersoner till respektive förening.

Bilda förening

De flesta föreningar startas genom att ett antal människor med ett gemensamt intresse bestämmer sig för att bilda förening med ett visst ändamål, exempelvis utveckla sina intressen i organiserad form.

För att få hjälp med att starta en förening är ett enkelt sätt att ta kontakt med ett förbund eller riksorganisation som verkar inom det aktuella området. Där finns oftast någon som kan bidra med goda råd.

Oftast finns det även förslag på färdiga stadgar och annat material såsom medlemskort, blanketter och trycksaker. Du kan även ta kontakt med Tidaholms kommun, kultur- och fritidsförvaltningen för information och hjälp med hur man bildar en förening. Mer finns också att läsa på hemsidan forening.se, se relaterade länkar.

Föreningsregister

I föreningsregistret kan du hitta föreningar och organisationer verksamma i Tidaholms kommun.

Vill du veta mer om en föreningsverksamhet kan du ta kontakt med föreningen. Kontaktuppgifter hittar du under respektive förening i registret.

Saknas din förening eller är någon uppgift felaktig är du välkommen att kontakta kultur- och fritidsförvaltningen.

Länk till föreningsregistret Länk till annan webbplats.

Kontakt

Daniel Andersson

Enhetschef Fritid

Telefon: 0502-60 62 07

E-post: daniel.andersson@tidaholm.se

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502-60 62 10

E-post: kultur.fritid@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:4 juni 2024