Föreningar

I Tidaholms kommun finns ett rikt föreningsliv som erbjuder ett fantastiskt utbud av fritidsaktiviteter. I föreningsregistret hittar du information om bland annat kontaktpersoner till respektive förening.

Bilda förening

De flesta föreningar startas genom att ett antal människor med ett gemensamt intresse bestämmer sig för att bilda förening med ett visst ändamål, exempelvis utveckla sina intressen i organiserad form.

För att få hjälp med att starta en förening är ett enkelt sätt att ta kontakt med ett förbund eller riksorganisation som verkar inom det aktuella området. Där finns oftast någon som kan bidra med goda råd.

Oftast finns det även förslag på färdiga stadgar och annat material såsom medlemskort, blanketter och trycksaker. Du kan även ta kontakt med Tidaholms kommun, Kultur- och fritidskontoret för information och hjälp med hur man bildar en förening. Mer finns också att läsa på hemsidan forening.se, se relaterade länkar.

Föreningsregister

I Föreningsregistret kan Du hitta föreningar och organisationer verksamma i Tidaholms kommun.

Vill du veta mer om en föreningsverksamhet kan du ringa kontaktpersonen som finns noterad under respektive förening i registret.

Saknas din förening eller är någon uppgift felaktig? Kontakta Kultur- och fritidskontoret, vi ordnar så att ni kommer med eller uppdaterar befintlig information.

Länk till föreningsregistretlänk till annan webbplats

Kontakt

Daniel Andersson

Fritidssamordnare

Telefon: 0502-60 62 07

E-post: daniel.andersson@tidaholm.se

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502-60 62 10

E-post: kultur.fritid@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:8 maj 2020