Tidaholms sommargård

Tidaholms sommargård är en konferens- och rekreationsanläggning som ägs av Tidaholms kommun och som nyttjas i första hand av kommunens föreningar. Anläggningen ligger nära havet ca 1 mil söder om Varberg och 2,5 km söder om Träslövsläge

Utrymmen och utrustning

Huvudanläggningen rymmer 36 bäddar som är fördelade på 10 rum. Konferensbyggnaden innehåller 4 bäddar fördelade på två rum, trinettkök, dusch, toalett samt stor konferenslokal med TV och video. Anläggningen är handikappanpassad. Gästerna får ta med sig sänglinne, handdukar, mjukpapper och övrigt förbrukningsmaterial. (Städmaterial finns). I övrigt finns all utrustning.

Sällskapsdjur

Med anledning av allergirisken får sällskapsdjur endast vistas i vänstra delen av huvudanläggningen, ej i matsal, kök eller konferensbyggnaden.

Aktiviteter

Det finns olika aktiviteter utomhus: boulebana, bordtennisbord, beachvolley, lekplats. Det finns även en fotbollsplan (gräs) med måtten 70 x 50.

Bokning

Uthyrningsperiod är 15 april - 15 oktober.

Tiderna för nästkommande säsong släpps i regel i början av oktober där föreningar och organisationer har förtur.

För lediga tider kontakta Kultur- och fritidskontoret på 0502-60 62 07.

Tekniska förvaltningen beslutar om öppnande eller stängning av anläggningen framförallt beroende på väderleksförhållande. Om bokningen inte kan fullföljas på grund av beslut från tekniska förvaltningen har Kultur och Fritid inget ansvar gentemot hyresgästen utöver att hela hyran återbetalas.

Tekniska förvaltningen beräknar merkostnad för öppethållande av Tidaholms sommargård före 15 april. Denna merkostnad fördelas sedan på den/de hyresgäster som nyttjat anläggningen under denna period. 

Bokningsregler

Tidaholms Sommargård kan bokas av kommunens föreningar och övriga enligt följande regler.

Prioriteringsordning

 • Turordning för bokning lottas på plats
 • Kl. 17 Föreningar med ungdomsverksamhet
  För att komma i priogrupp ett skall föreningen ha erhållit verksamhetsbidrag (aktivitetsstöd) det senaste verksamhetsåret.
 • Kl. 19 Övriga föreningar samt kommunala verksamheter

Med kommunal verksamhet avses verksamhet som drivs i regi av Tidaholms kommun, exempelvis familjecentralen, ungdomsboenden eller äldreboenden. Hit räknas även skolklasser inom kommunen.

OBS! Föreningar skall ha en vald styrelse och antagna stadgar. Vid bokningstillfället skall ett styrelse-/föreningsbeslut på bokningen finnas tillhanda.

Två veckor efter första bokningstillfället i oktober är det fritt för privatpersoner, företag samt andra kommuner att boka.

Bokning på telefon 0502-60 62 07.

Max längd på bokningen är 7 dygn

Hyrespris

 • Föreningar, organisationer inom Tidaholms kommun,
  1 800 kr per natt.
 • Privatpersoner, företag inom Tidaholms kommun,
  2 400 kr per natt.
 • Boende och verksamma utanför Tidaholms kommun, 3 500 kr per natt.

Hyran betalas i förskott via faktura en månad före ankomst. Om likvid inte inkommit i tid efter det att faktura erhållits annulleras beställningen. Vid återbud tidigare än en månad före ankomst debiteras en avgift på 500 kronor.

Vid återbud senare än en månad före ankomst debiteras hela hyreskostnaden.

Hyresöverenskommelsen får inte överlåtas till annan person eller förening

Hitta till sommargården

Adress: Sejernäsvägen 61, 43275 Träslövsläge

Kontakt

Daniel Andersson

Fritidssamordnare

Telefon: 0502 ‑ 60 62 07

E-post: daniel.andersson@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:12 juni 2018