Din krisberedskap

Person packar en krislåda med mat med lång hållbarhet, ficklampa med mera

Det räcker inte att kommunen och andra samhällsaktörer är är beredda. Du måste också ha en bredskap för att vardagen plötsligt kan förändras och du inte kan få den service du är van vid. Vid en händelse som får stor samhällspåverkan, exempelvis ett längre strömavbrott, bör du vara inställd på att kunna klara dig på egen hand några dagar.

Nationell information om beredskap för privatpersoner

Webbplatsen dinsakerhet.se Länk till annan webbplats. ger tips på hur du själv kan förebygga olyckor och skador i hem- och fritidsmiljö. Webbplatsen ger dig också redskap för att kunna agera på rätt sätt när olyckan eller krisen är framme. Här finns också tips om krisberedskap, det vill säga hur du ska kunna klara dig utan viktiga samhällsfunktioner som exempelvis vatten, värme, el och transporter under en kortare tid.

På sidan krisinformation.se Länk till annan webbplats. förmedlas samhällets samlade krisinformation. All information som publiceras på sajten är bekräftad information från myndigheter och andra ansvariga aktörer. Har du frågor om pågående händelser kan du också ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Lokal information om beredskap för privatpersoner

Tidaholms kommun har en gemensam räddningstjänst, Samhällsskydd mellersta Skaraborg Länk till annan webbplats., med tre andra kommuner. På deras webbplats finns information kring brandsäkerhet för privatpersoner, sotning, eldning utomhus och mycket annat.

Skyddsrum vid höjd beredskap och krig

I Sverige finns ungefär 65 000 skyddsrum med plats för cirka sju miljoner människor.
Om skyddsrummen behöver användas i krig eller om regeringen har meddelat höjd beredskap, ska skyddsrummen kunna ställas i ordning inom två dygn. Skyddsrummen finns i olika typer av byggnader, såsom bostadshus och industrifastigheter.

MSB:s hemsida Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om skyddsrum och se vart ditt närmsta skyddsrum finns.

Kontakt

Samhällsskydd mellarsta Skaraborg (SMS)

Säkerhetssamordnare

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: sakerhetsms@falkoping.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:13 mars 2024