Program 2020
Nedan syns programmet för 2020.
3 november – Trygghetsvandring
Brottsförebyggande rådet (BRÅ) arbetar för att öka tryggheten och minska brottsligheten i kommunen. Som en del i arbetet genomförs trygghetsvandringar tillsammans med allmänheten.
På grund av de skärpta allmänna råden har kommunen beslutat att ställa in den planerade trygghetsvandringen i Ekedalen. Att arrangera träffen skulle gå emot avrådan från att träffa nya personer.
Kommunen vill dock fortfarande ha in synpunkter kring den upplevda tryggheten i Ekedalen, och ordnar ett digitalt möte för allmänheten den 3 november kl. 18. Har du synpunkter eller funderingar kring trafikmiljön, platser du upplever som otrygga eller annat som du tycker att kommunen bör känna till vill vi gärna höra av dig.
Ta kontakt med Malin Gustafsson på tel 0502-606446 eller mail malin.gustafsson@tidaholm.se för att framföra dina synpunkter eller för mer information om deltagande i det digitala mötet.
Tillsammans kan vi öka tryggheten!
5 november – Demokrati gör vi tillsammans
Tidaholms riksdagsledamot Erik Ezelius berättar om demokratins väg från tidaholmarna till riksdagen, och tillbaka igen. Varför ska jag rösta? Hur påverkas jag av riksdagsbesluten? Några personliga berättelser om livet som riksdagsledamot bjuds det också på.
Anmälan: elin.andersson@abf.se eller på 0735-187 302 senast dagen före. Länk till anmälan. Länk till annan webbplats.
Tid och plats: kl. 18, Digital (OBS! uppdaterad information - föreläsningen är digital)
Arrangör: ABF Skaraborg i Tidaholm och Tidaholms Stadsbibliotek.
11 november – Företagarfrukost
Företagarna bjuds in till en digital företagarfrukost. Tidaholms kommuns näringslivsstrateg Linnea Bengtsson ger en uppdatering från Näringslivsenheten. Conny Johansson berättar om Nyföretagarcentrum och Företagsakuten som erbjuder företagsrådgivning med anledning av att coronaviruset och dess konsekvenser. Malin Lundberg pratar om ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde.
Tid och plats: Digital föreläsning, kl. 7.30-9.00.
Arrangör: Näringslivsenheten, Tidaholms kommun.
12 november – Kan vi prata om rasism?
Forum för levande historia håller en fortbildning för yrkesverksamma som ger perspektiv på rasism och intolerans genom att belysa rasismens historiska bakgrund, vilka konsekvenser den har fått och hur den påverkar samhället i dag.
Anmälan: malin.gustafsson@tidaholm.se.
Tid och plats: kl. 9-15, digital föreläsning.
Arrangör: Tidaholms kommun.
18 november – Våga prata pengar: Tips i pandemitider
Coronapandemin har haft stora effekter på samhället och på människors liv, hälsa och ekonomi. Välkommen på en digital förmiddag med tips och tankar till dig som privatperson tillsammans med Kronofogden med flera föreläsare.
Tid och plats: Digital föreläsning, kl. 10-12. Sändningen visas via länk: Tips i pandemitider. Länk till annan webbplats.
Arrangör: Tidaholms kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Svenska kyrkan och Kronofogden.
24 november – Skoldialog för att förebygga sexuellt utnyttjande
Nätverket Inte din hora genomför föreläsningar för elever för att ge kunskap om och förebygga sexuellt utnyttjande och prostitution.
Plats: Genomförs på skolor, föreläsningarna är riktade till elever i högstadiet.
Arrangör: ABF Skaraborg i Tidaholm och Tidaholms kommun.
8 december – Fortbildning mot hedersrelaterat våld och förtryck
En basutbildning för yrkesverksamma med Nationella kompetensteamet inom hedersproblematik för att öka kunskapen om hedersrelaterat våld och vilket stöd som finns att få. Ett exempel på ett långsiktigt arbete är värdegrundsmodellen Bygga broar som också tas upp.
Plats: Digital föreläsning.
Arrangör: Tidaholms kommun.