Vigsel

Närbild på händer där en hand trär på en vigselring på den andres finger

Borgerlig vigsel kan väljas av alla och är en juridiskt bindande handling utan religiösa inslag. Vigseln förrättas av en borgerlig vigselförrättare och är kostnadsfri.

Vill ni vigas borgerligt i Tidaholms kommun ska ni skicka in en anmälan om vigsel. E-tjänst hittar ni längst ner på sidan. Tänk på att vara ute i god tid. Tänk även på att det under sommaren kan vara svårare att boka tid för vigsel på grund av semestrar.

Vigselceremonin

Vigselceremonin brukar hållas i Stadshuset, vanligtvis fredag eftermiddag. Finns det önskemål om annan plats försöker vi ordna det.

Brudparet ska kunna legitimera sig när de kommer till vigseln.

Hur många som kan vara med på vigseln är upp till brudparet men minst två vittnen över 18 år måste vara med. Vill ni ha hjälp med att ordna vittnen försöker vi hjälpa till.

Vigseln förrättas enligt ett särskilt vigselformulär men brudparet kan vara med och påverka hur vigseln ska gå till. Efter vigseln får paret vigselbevis och vigselprotokoll.

Hindersprövning

Innan ni får vigas ska Skattverket göra en hindersprövning. Syftet är att kontrollera att det inte finns några hinder för genomförandet av vigseln. Ansök om hindersprövning hos Skatteverket i god tid.

Kontakt

Maria Johansson

Vigselförrättare

Telefon: 0502-60 60 51

E-post: maria.johansson@tidaholm.se


Jenny Beckman

Vigselförrättare

Telefon: 0502-60 60 45

E-post: jenny.beckman@tidaholm.se


Johan Lindell

Vigselförrättare

Telefon: 0703-50 44 83

E-post: joli0524@hotmail.com

 

Zelal-Sara Yesildeniz

Vigselförrättare

Telefon: 0725-88 16 65

E-post: zelal.p.@tidaholm.se

E-tjänster och blanketter

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:6 december 2023