Vigsel

Närbild på händer där en hand trär på en vigselring på den andres finger

Borgerlig vigsel kan väljas av alla och är en juridiskt bindande handling utan religiösa inslag. Vigseln förrättas av en borgerlig vigselförrättare och är kostnadsfri.

Vill ni vigas borgerligt i Tidaholms kommun ska ni skicka in en anmälan om vigsel. E-tjänst alternativt blankett hittar du längst ner på sidan. Tänk på att vara ute i god tid.

Information med anledning av covid-19

Under covid-19 kan inte några vigselceremonier hållas i Stadshuset p.g.a. besöksrestriktioner. I stället kan kommunen erbjuda stora salen i Stadsbiblioteket. Vi vill att ni samråder med vigselförrättaren om ni vill ha gäster som närvarar, utöver vittnena. Om ni eller någon av övriga närvarande har sjukdomssymptom ber vi er stanna hemma och ta hand om er.

Vigselceremonin

Vigselceremonin brukar hållas i Stadshuset, vanligtvis fredag eftermiddag. Finns det önskemål om annan plats försöker vi ordna det.

Brudparet ska kunna legitimera sig när de kommer till vigseln.

Hur många som kan vara med på vigseln är upp till brudparet men minst två vittnen över 18 år måste vara med. Vill ni ha hjälp med att ordna vittnen försöker vi hjälpa till.

Vigseln förrättas enligt ett särskilt vigselformulär men brudparet kan vara med och påverka hur vigseln ska gå till. Efter vigseln får paret vigselbevis och vigselprotokoll.

Hindersprövning

Innan man får vigas ska Skattverket göra en hindersprövning. Syftet är att kontrollera att det inte finns några hinder för genomförandet av vigseln. Ansök om hindersprövning hos skatteverket i god tid.

Kontakt

Maria Johansson

Vigselförrättare

Telefon: 0502-60 60 51

E-post: maria.johansson@tidaholm.se

 

Jenny Beckman

Vigselförrättare

Telefon: 0502-60 60 45

E-post: jenny.beckman@tidaholm.se

 

Johan Lindell

Vigselförrättare

E-tjänster och blanketter

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:25 juni 2020