Lediga tomter för flerbostadshus och villor

Efterfrågan på bostäder och villatomter är stor i Tidaholm idag. Kommunen planerar därför för fler områden för både villor och flerbostadshus de kommande åren. Nedan ser du vilka tomter och områden som finns tillgängliga idag.

Är du intresserad av en tomt i något av nedanstående områden är du välkommen att kontakta samhällsbyggnadsförvaltningen för mer information.

Tidaholms tätort 

Rosenbergsområdet

Södra Rosenberg är ett nybyggnadsområde i södra delen av Tidaholms tätort där det finns lediga tomter i olika storlekar för både villor, parhus och radhus. 12 st villatomter stod byggklara sommaren 2019 och i juni 2020 stod ytterligare 43 st villatomter klara. Utöver villatomter finns 11 tomter för parhus/grupphus samt en större tomt för flerbostadshus.

Du kan läsa mer om Rosenbergsområdet genom att följa länken lite längre ner i texten.

I Rosenbergsområdet kommer du ha gångavstånd till det mesta som vardagen kräver. Skola och förskola, rekreation och motion, matservering och dagligvaruhandel samt anslutningspunkter för kollektivtrafik och goda förbindelse mot Tidaholms tätort.

Inom 500 meter ligger Rosenbergs idrottsområde med ishall, tennishall och fotbollsområde som enkelt och tryggt kan nås via anslutande gång- och cykelvägar.

Här kan du läsa mer om den nya stadsdelen Rosenberg.

Villatomter:

Om du är intresserad av en villatomt på Rosenberg ska du ställa dig i tomtkö och boka din tomt. Alla tomter på Rosenberg är nu byggklara. Följ länken nedan för att boka en tomt på området.

Flerbostadshus/parhus/grupphus

Utöver villatomter finns mark för flerbostadshus, parhus eller grupphus på området. Annonsering av dess görs via markanvisningar. Den första markanvisningen hölls 2019 och tilldelades Älsvabyhus AB vilka just nu bygger ett bostadsrättsområde med parhus i området. Läs mer om projektet på Älvsbyhus hemsida: Älvsbyhus AB Länk till annan webbplats..

Läs mer om markanvisningarna här.

Kv. Tallriset

Just nu finns även tre större tomter på Kv Tallriset lediga för bostadsbebyggelse, utan förekommande markanvisning. Här kan du läsa mer om kv. Tallriset.

Hagaområdet

En tomt finns fortfarande ledig vid Everts Stig i Hagaområdet som ligger mellan ån Tidan och Västra Drottningvägen vid utfarten mot Falköping.

Området är omgivet av vacker natur med ett rikt fågelliv. Genom området går även den populära Ånastigen, en 3,6 km lång promenadstig utmed Tidan. Det är lätt att cykla till centrum, skolor och fritidsaktiviteter. Inom ett avstånd av knappt 1 500 meter finns ett antal förskolor med olika pedagogiska inriktningar.

På Haga finns en ledig byggklar villatomt på 1185 kvm med adress Everts Stig 4. Möjlighet finns att ansluta sig till fjärrvärmenätet.

Övriga orter

Folkabo

Folkabo är en småort i västra delen av Tidaholms kommun, med bra kommunikationer till Tidaholm och Falköping samt bra pendlingsmöjligheter till Skövde och Mullsjö/Jönköping. I Folkabo finns både skola (F-6) och förskola.

I Folkabo finns idag en ledig byggbar villatomt på 1642 kvm med adress Sandlidsvägen 21.

Kungslena

Nybyggnad av ca 8 småhus på ett ca 1 ha stort område i Kungslena by.

Kungslena är ett mindre bysamhälle i nordvästra delen av Tidaholms kommun. Närheten till väg 26 möjliggör bra kommunikationer och pendlingsmöjligheter till Tidaholm (1mil), Skövde (2mil) och Falköping (2mil). I Ekedalen (5km) finns både skola (F-6) och förskola.

Här kan du läsa mer om tomterna och när tomtkön öppnas.

Kartor

Här finner du kartor över lediga tomter i Tidaholm

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Tidaholms kommun, översiktskarta.pdf Pdf, 478.2 kB, öppnas i nytt fönster. 478.2 kB 2018-05-11 10.58
Översikt lediga tomter.pdf Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster. 1.1 MB 2019-09-03 11.39
Hagaområdet.pdf Pdf, 238.6 kB, öppnas i nytt fönster. 238.6 kB 2018-05-11 11.19
Folkabo, lediga tomter (grönmarkerade).pdf Pdf, 548.1 kB, öppnas i nytt fönster. 548.1 kB 2018-05-11 11.18

Kontakt

Pernilla Andersson

Utvecklingsledare, tomtbokning

Telefon: 0502-60 60 82

E-post: pernilla.andersson@tidaholm.se

Marie Bengtzon

Planarkitekt

Telefon: 0502-60 60 30

E-post: marie.bengtzon@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:17 juni 2021