Källaröver­svämningar

Vad kan man som fastighetsägare göra och vad gör kommunen? Vilket ansvar har kommunen och vilket ansvar har man som fastighetsägare? Här ger vi information och råd till dig som fastighetsägare om hur du hanterar vattenskador och du förebygger dem.

Vi lägger ned mycket arbete på att successivt förbättra ledningsnätet. Det går dock aldrig att helt eliminera riskerna för källaröversvämning. Att få översvämning i sin källare innebär stort obehag och en mängd extra arbete. Den ekonomiska ersättningen man eventuellt kan få ut från sitt försäkringsbolag eller från kommunen uppväger sällan de olägenheter och skador man drabbas av.

Det är viktigt att både fastighetsägare och vi som ägare av ledningsnätet gör vad vi kan för att förebygga översvämning. I broschyren Källaröversvämning - Information och råd från enhet VA/Avfall Pdf, 2.3 MB, öppnas i nytt fönster. hittar du de vanligaste orsakerna till översvämning och olika förebyggande åtgärder man som fastighetsägare kan sätta in för att öka skyddet. Vi ger också råd om hur den som drabbas bör agera vid en översvämning.

Kontakt

VA/Avfall

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se

För akuta frågor om driftstörning under beredskapstid

Telefon: 0703-31 60 86

Beredskapstid: Vardagar 16-07 samt helger

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:13 april 2023