KompetensCentrum har öppet för sen ansökan till flera av våra yrkesutbildningar

Eftersom vi fortfarande har några platser kvar på några utav våra yrkesutbildningar så har du nu möjlighet att göra en sen ansökan. Du kan göra din ansökan i vår e-tjänst fram tom den 8 januari.

Vill du utbilda dig för framtiden? Går du i tankarna på att studera? Nu är det dags att söka till våra gymnasiala yrkesutbildningar!

Utbildningar som du kan söka hos oss

Ansökan är öppen fram till den 8 januari 2023 och antagning sker löpande om du är behörig till utbildningen du sökt. Du söker via länken längst ner på sidan. Studiestart för samtliga utbildningar är i januari 2023.

Hur ansöker jag till en yrkesutbildning i Tidaholms kommun?

Ansökningsförfarandet sker i två steg:

Steg 1

Är du folkbokförd i Tidaholms kommun behöver du endast genomföra steg 1.

  • Du söker via vår e-tjänst, du behöver ha dina betyg digitalt tillhanda då dessa behöver bifogas i ansökan. Länk till e-tjänst hittar du under respektive utbildning.

Steg 2

Är du folkbokförd i annan kommun än Tidaholm behöver du även genomföra steg 2.

  • Din ansökan samt dina betyg ska skickas via e-post till vuxenutbildningen i din hemkommun. Om detta inte görs är din ansökan inte komplett och kommer därför inte att hanteras.

Är du folkbokförd i Tidaholms kommun men söker utbildning i annan kommun?

  • Du gör din ansökan hos utbildningsanordnaren.
  • Din ansökan samt dina betyg ska sedan mailas till KompetensCentrum. Epostadressen är: komvuxansokan@tidaholm.se. När din ansökan inkommit till oss är din ansökan komplett. Obs! Vi hanterar ej ansökningar i pappersform.

Vem kan ansöka till en yrkesutbildning?

  • Du kan studera på komvux från och med hösten det år du fyller 20 år eller om du har slutfört tre års utbildning på gymnasieskola.

Redo att ansöka?

Ansöka via vår e-tjänst. Länk till annan webbplats.
Ansökan är öppen till den 8 januari 2023.

Välkommen!

Kontakt

KompetensCentrum

Telefon: 0502-60 61 58

E-post: kompetenscentrum@tidaholm.se