Sjukanmälan och ledighet

Om ditt barn behöver stanna hemma på grund av sjukdom ska du som vårdnadshavare göra en sjukanmälan. Om ditt barn ska vara ledigt från fritids eller förskola ska du meddela personalen, för att vara ledig från skola krävs att ansökan om ledighet beviljas.

Sjukanmälan

Sjukanmälan ska göras före klockan 8 på morgonen. Barnomsorg och skola kontaktar dig som vårdnadshavare omgående om ditt barn inte kommer till verksamheten enligt barnets schema och det saknas en sjukanmälan.

Förskola och fritidshem

För sjukanmälan till förskola och fritidshem vänligen kontakta avdelningen där ditt barn är placerat.

Grundskola

För Ekedalens skola, Forsenskolan, Fröjereds skola, Rosenbergsskolan och Valstads skola kan du göra sjukanmälan genom att logga in på lärplattformen Vklass. Länk till annan webbplats.

För Hellidskolan gör du sjukanmälan genom att logga in på skola24 Länk till annan webbplats. eller ringa tel. 0515-77 66 21.

Ledighet från grundskola

Du som är vårdnadshavare för ett barn som går i grundskolan kan ansökan om ledighet för ditt barn genom att fylla i en blankett som du sedan lämnar till elevens lärare/mentor. Skolans personal gör då en samlad bedömning av huruvida eleven kan vara borta från skolan eller inte. Ansökan om ledighet ska om möjligt ske senast en månad före det att den avsedda ledigheten inleds.

Ledighet från förskola och fritids

Det är viktigt att du som vårdnadshavare meddelar personalen på ditt barns avdelning om ditt barn ska vara ledigt från verksamheten.

Det är också viktigt att du som vårdnadshavare informerar personalen om du ändrar tiden då barnet kommer till verksamheten på morgonen eller om någon annan än vårdnadshavaren ska hämta barnet.

Personalen kontaktar dig som vårdnadshavaren omgående om ditt barn uteblir från verksamheten då sjukanmälan och anmälan om ledighet saknas.

Kontakt

Barn- och utbildningskontoret

Telefon: 0502-60 61 05

E-post: bunkontoret@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:15 augusti 2022