IST Medgivande

Från och med höstterminen 2020 kommer pappersblanketterna ”Kontaktuppgifter” och ”Samtyckesblankett för behandling av namn, bild och rörlig bild avseende barn/elever i förskolan/skolans verksamhet” att ersättas av digitala medgivanden. Genom att lämna uppgifter digitalt via IST Medgivande får vårdnadshavare och personal inom förvaltningen färre pappersblanketter att hantera i samband med terminsstart.

Hur går det till?

Du kan när som helst gå in och uppdatera dina medgivanden.

  1. Du som vårdnadshavare eller myndig elev går in via länken https://svara.ist.se/länk till annan webbplats eller via QR-koden.
  2. Logga in med hjälp av ditt BankID.

Första gången du loggar in

  1. För att ta emot medgivanden måste du först ha en aktuell e-postadress registrerad.
  2. Logga in enligt ovan och följ instruktionerna nedan för att registrera e-postadressen.
  • Inloggning via dator/surfplatta: Klicka på pilen bredvid ditt namn uppe i högra hörnet. Välj ”Profil” och fyll i den e-postadress dit du vill få aviseringar från IST Medgivande.
  • Inloggning via mobiltelefon: Klicka på de tre strecken uppe i högra hörnet. Välj sedan ”Profil” och fyll i den e-postadress dit du vill få aviseringar från IST Medgivande.

I fortsättningen kommer du få en e-post från no-reply@svara.ist.se med namnet ”IST Medgivande” när det är dags att fylla i en "blankett". Via en länk i e-posten och ditt BankID kan du enkelt logga in och fylla i blanketterna. Guide för hur du loggar in och besvarar blanketter steg för steg.länk till annan webbplats

Vad är IST Medgivande?

IST Medgivande är en molnbaserad lösning för enkel hantering av medgivande från vårdnadshavare. Tjänsten underlättar för kommuner, förskolor och skolor att hämta in information från vårdnadshavare som på ett smidigt sätt kan ge sitt godkännande digitalt. Självklart med full datasäkerhet enligt GDPR. Läs mer om Digitalt godkännande från vårdnadshavare här.länk till annan webbplats

Kontakt

Eva Karlsson

IT-samordnare

Telefon: 0502-60 63 30

eva.c.karlsson@tidaholm.se

Johanna Ljungqvist

Elevhälsochef & Utvecklingsledare

Telefon: 0502-60 61 31

johanna.ljungqvist@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:6 maj 2021