Kriminologi och juridik på samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av att förstå saker i ett större sammanhang. Här lär du dig bland annat om diplomati, juridik, psykologi och kriminologi.

Är detta program något för dig?

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av din omvärld. Här lär du dig bland annat om diplomati, juridik, psykologi och kriminologi. Samhäll passar dig som är intresserad av att förstå saker i ett större sammanhang.

Du lär dig om händelser som har påverkat utvecklingen av det samhälle vi lever i och får analysera aktuella händelser som kan påverka framtiden. Oavsett vilken inriktning du väljer får du läsa kriminologi samt rätten och samhället.

Inriktningar

Beteendevetenskap

Mänskliga beteenden kan vara olika beroende på vilka vi umgås med och i vilken situation vi befinner oss. På inriktningen lär du dig om människors utveckling och hur vi uppträder när vi är tillsammans i olika grupper. Ledarskap, kommunikation och lärande står i centrum för utbildningen och du lär dig att förstå hur vi fungerar som individer, grupper och samhällen. På samhällsvetenskapsprogrammet kombinerar vi beteendevetenskap med kriminologi och juridik. Här får du möjlighet att lära dig mer om rättsfall, kriminalitet, brottsoffer, vägen från brott till straff och även juridiken kring detta.

Samhällsvetenskap

Kulturer och samhällen ser olika ut över hela världen. Du lär dig om olika länders relationer till varandra och om organisationer som EU och FN. Du får själv prova på diplomati när vi ordnar FN-rollspel. På samhällsvetenskapsprogrammet kombinerar vi samhällsvetenskap med kriminologi och juridik. Här får du möjlighet att lära dig mer om rättsfall, kriminalitet, brottsoffer, vägen från brott till straff och även juridiken kring detta.

Högskoleförberedande

Samhällsvetenskapspogrammet är högskoleförberedande.

Vill du veta mer?

Vill du få mer information om programmet kan du antingen kontakt oss eller besöka vår hemsida www.rudbecksgymnasiet.se. Det finns också en film Länk till annan webbplats. där våra elever beskriver programmet.

Kontakt

Sanna Åsberg

Kommunikatör

Telefon: 0502-60 61 42

E-post: sanna.asberg@tidaholm.se