Barn- och fritidsprogrammet får ny inriktning och två yrkesutgångar

Barn- och fritidsprogrammet får ny inriktning, pedagogiskt och socialt arbete, och två yrkesutgångar.

Ny inriktning

Den nya inriktningen på barn- och fritidsprogrammet heter pedagogiskt och socialt arbete. Under din gymnasietid får du träna dig på att leda och motivera personer! Du kan välja att genomföra din APL på exempelvis en förskola, fritidshem, inom funktionshinderområdet, dagligverksamhet eller en fritidsgård. Rudbecksgymnasiet samarbetar med verksamheter runtomkring Tidaholm där du kan få möjlighet att träna dina ledaregenskaper.

De grundläggande kurserna innehåller ämnen som psykologi och pedagogik. Detta byggs sedan på med kurser om hälsa, barns utveckling, pedagogisk verksamhet, specialpedagogik och skapande verksamhet mm.

Arbete efter avklarad utbildning

Efter att ha genomfört programmet kan du till exempel börja arbeta på en förskola som barnskötare eller som stödassistent inom exempelvis funktionshinderområdet (LSS) där arbetet bla innefattar att ge ett pedagogiskt stöd efter en brukarens behov. Profilen är allmänbildande och det finns många olika yrkesmöjligheter.

Är barn- och fritidsprogrammet något för dig?

Är du intresserad av att arbeta med människor? Att leda och utveckla människor på olika sätt? På barn- och fritidsprogrammet tränas du i att bli en bra ledare och får öva din sociala förmåga. Stor vikt läggs vid att du ska kunna arbeta tillsammans med andra, som en del i en grupp.

Mer information och kontaktuppgifter hittar du på rudbecksgymnasiets hemsida.

Kontakt

Jennie Axelsson

Programsamordnare BF

Telefon: 0502-60 63 48

E-post: jennie.axelsson@tidaholm.se