Distansundervisning på Rudbecksgymnasiet

Rudbecksgymnasiet följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om att bedriva all undervisning på distans från och med den 18 mars och tillsvidare.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar distansundervisning Länk till annan webbplats. vilket kommer att bedrivas från den 18 mars och tillsvidare på Rudbecksgymnasiet.

Våra elever kommer att få all den information som behövs och undervisning via skolans lärplattform Vklass.

Eleverna ska följa ordinarie schema. De undervisande lärarna kommer från och med torsdag den 19 mars att lägga ut all sin planering i schemat så att eleverna kan få en samlad bild över vad de ska arbeta med under dagen och veckan. Planeringen syns genom att klicka på schemapositionen i Vklass.

Vklass kommer fortsatt att vara vår gemensamma kommunikationskanal men vi kommer också att använda Microsofts Teams. Det är bra om alla elever startar teams och testar hemma. Har eleverna tillgångar till hörlurar med mikrofon så är det tacksamt om det används vid kommande videokonferenser.

Vi tar en dag i taget och återkommer med information fortlöpande i Vklass. Eventuella frågor får givetvis ställas till respektive mentor.

Har eleverna inte internetuppkoppling hemma så ska de höra av sig till sin mentor. De kan då, komma att få uppgifter via post eller sms (bild) till att börja med.

Är eleverna sjuka och inte kan deltaga i distansundervisningen så ska de sjukanmäla sig som vanligt i Vklass eller genom samtal till mentor.


Kontakt

Sanna Åsberg

Kommunikatör
Telefon: 0502-60 61 42
E-post: sanna.asberg@tidaholm.se