Nedskärningar i dansverksamheten från höstterminen 2020

Information om dansverksamheten!
På grund av kommunens besparingskrav på Kulturskolan måste nedskärningar och förändringar göras i Kulturskolans verksamhet.

En del av det är att vi måste skära ner i dansverksamheten och ta bort samtliga danskurser från 7 år och uppåt.

Gabriellas 4 barngrupper Pyttedans 2-3 år, Showkidz 4 år, Showkidz 5 år och Showkidz 6 år blir kvar i Kulturskolan. Till dessa barngrupper kommer erbjudande om åternamälan till höstens danskurser som vanligt.

Då vi sedan tidigare har ett nära samarbete med föreningen Sportdansklubben Dansverkstan har vi hittat en lösning med föreningen om att ta över och driva vidare de danskurser som läggs ner på Kulturskolan så alla barn och ungdomar som vill dansa ska kunna fortsätta göra det.

Föreningen kommer bedriva danskurserna enligt samma grundupplägg som kurserna har bedrivits på Kulturskolan.
Samma grupp av danslärare kommer undervisa då de alla redan är engagerade i Sportdansklubben, föreningen hyr tillsvidare in sig i Kulturskolans danssal.

Anmälan till föreningens danskurser kommer göras via Sportdansklubbens hemsida.
www.idrottonline.se/SDKDansverkstanTidaholm-Danssport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kursanmälan öppnar 1 juni. På föreningens hemsida hittar ni all annan information om deras verksamhet samt kontaktuppgifter.

Det är tråkigt att behöva göra den här nedskärningen på Kulturskolan, men vi är samtidigt glada att vi har en annan lösning så alla som vill kan fortsätta med sitt fritidsintresse!

Kontakt

Lars Paulsson Verksamhetschef

E-post: lars.paulsson@tidaholm.se