Kungslena - driftstörning dricksvatten 5 juni

Onsdag 5 juni utför Sjogerstads Energi ett planerat underhållsarbete i elnätet mellan kl 10-13. Arbetet påverkar vattenverkets leverans av dricksvatten och man kan uppleva ett lägre vattentryck än normalt.

Hel vattenavstängning kommer att ske vid två kortare tillfällen, någon gång mellan kl 8-9 respektive mellan 13.30-14.30. Då gör vi en omkoppling i vattenverket. Den gör det möjligt för oss att bibehålla viss vattenleverans under tiden elbolaget utför sitt arbete.

Det är inte möjligt för oss att lämna mer detaljerad information och tider. Vår målsättning är att fastigheternas vattentillgång ska påverkas under en så kort tid som möjligt.

Vad behöver du göra?

  • Tappa upp vatten för ditt dagsbehov i förväg.
  • Avstå från att köra hushållsmaskiner som kräver vattentillförsel under arbetstid.
  • När vattnet är tillbaka, öppnas kranar försiktigt då det kan förekomma luft i ledningarna.
  • Spola ur ledningarna om vattnet är missfärgat. Det kan förekomma på grund av tryckförändringar i ledningsnätet under arbetet. Det är inte farligt men kan se tråkigt ut. Missfärgningar kan fortsätta att förekomma under något dygn framåt.

Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda händelser som kan medföra att arbetet kan ta längre tid är beräknat.

För information om arbetet med elnätet hänvisas till driftinformation på Sjogerstad Energi´s webbsida. Länk till annan webbplats.

Kontakt

VA/Avfall

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se