Vattenläcka Slättgatan

Under måndagen har en akut vattenläcka lokaliserats i höjd med Forsgatan 29-31 som medför att man kan uppleva ett lägre vattentryck än normalt. Direkt berörda fastigheter är Slättgatan 4-10 samt Slättgatan 3-21. Dessa har under eftermiddagen aviserats via brevlådan om att vattentillförsel kommer att stängas av efter kl 9 imorgon, tisdag 6 februari. Arbetet beräknas vara slutfört samma dag.

När arbetet startar kommer vattentrycket först att reduceras för att kunna gräva fram det skadade området. När ledningen är blottlagd kommer vattnet under en period att behöva stängas av helt.

Det är inte möjligt för oss att i förväg lämna mer detaljerad information om vilka tider eller hur länge avstängning kommer att var nödvändig. Vår målsättning är att fastigheternas vattentillgång ska påverkas under så kort tid som möjligt.

Vad behöver du göra?

  • Tappa upp vatten.
  • Avstå från att köra hushållsmaskiner som kräver vattentillförsel.
  • När vattnet är tillbaka, öppnas kranar försiktigt då det kan förekomma luft i ledningarna.
  • Spola ur ledningarna om vattnet är missfärgat. Det kan förekomma på grund av tryckförändringar i ledningsnätet under arbetet. Det är inte farligt men kan se tråkigt ut. Missfärgningar kan fortsätta att förekomma under något dygn framåt.

Återställning av ytor kan komma att ske senare men då utan påverkan av vattentillförseln.

Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda händelser som kan medföra att arbetet kan ta längre tid än beräknat och/eller påverka fler fastigheter inom ett större område.

Kontakt

VA/Avfall

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se