Vattenläcka Vasagatan

Uppdatering kl 12:45. Läckan är lagad och alla kunder har nu fått vattnet tillbaka. En akut vattenläcka lokaliserades på måndagens eftermiddag. Reparation utförs tisdag 16 januari. Direkt berörda fastigheter är Vasagatan 1-6, Trädgårdsgatan 1, 2 och 4, Fredsgatan 1-10 samt Villagatan 7.

Det blir nödvändigt att helt stänga av vattnet för att kunna laga ledningen. Avstängning sker efter kl 8.00, tisdag 16 januari.

Vid arbetsområdet, i höjd med Vasagatan 6, råder begränsad framkomlighet för fordonstrafik. Var uppmärksam och följ eventuella skyltar för hänvisning.

Reparationsarbetet beräknas vara slutfört samma dag. Återställning av ytor kommer att ske senare men då utan påverkan av vattentillförseln.

Det är inte möjligt för oss att i förväg lämna mer detaljerad information om mellan vilka tider eller hur lång avstängning kommer att vara nödvändig. Vår målsättning är att fastigheternas vattentillgång ska påverkas under en så kort tid som möjligt.

Vad behöver du göra?

  • Tappa upp vatten för ditt dagsbehov.
  • Avstå från att köra hushållsmaskiner som kräver vattentillförsel.
  • När vattnet är tillbaka, öppnas kranar försiktigt då det kan förekomma luft i ledningarna.
  • Spola ur ledningarna om vattnet är missfärgat. Det kan förekomma på grund av tryckförändringar i ledningsnätet under arbetet. Det är inte farligt men kan se tråkigt ut. Missfärgningar kan fortsätta att förekomma under något dygn framåt.

Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda händelser som kan medföra att arbetet kan ta längre tid än beräknat och/eller påverka fler fastigheter inom ett större område än här aviserat.

Kontakt

VA/Avfall

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se