Vattenläcka Källstorpsvägen

Reparation kommer att ske måndag 8 januari. Direkt berörda fastigheter har aviserats via meddelande i brevlådor fredag 5 januari.

Under tiden råder en begränsad framkomlighet för fordonstrafik vid arbetsområdet, i höjd med Källstorpsvägen 60. Var uppmärksam och följ eventuella skyltar för hänvisning.

När arbetet inleds på måndag morgon kommer vattentrycket att reduceras. När det skadade området grävts fram, blir det under en period nödvändigt att helt stänga av vattnet för att kunna laga ledningen. Planera för att avstängning kommer att ske någon gång efter kl 8.00, måndag 8 januari.

Direkt berörda fastigheter är Källstorpsvägen 50-62 samt Källstorpsvägen 45 A och B, Björklövsvägen 17 samt Agnetorp Eriksro och Agnetorp Skogslund.

Under tiden vi utför reparation kommer även vissa andra delar av staden att kunna uppleva ett reducerat vattentryck.

Reparationsarbetet beräknas vara slutfört samma dag. Återställning av ytor kommer att ske senare men då utan påverkan av vattentillförseln.

Det är inte möjligt för oss att i förväg lämna mer detaljerad information om mellan vilka tider eller hur lång avstängning kommer att vara nödvändig. Vår målsättning är att fastigheternas vattentillgång ska påverkas under en så kort tid som möjligt.

Vad behöver du göra?

  • Tappa upp vatten för ditt dagsbehov.
  • Avstå från att köra hushållsmaskiner som kräver vattentillförsel.
  • När vattnet är tillbaka, öppnas kranar försiktigt då det kan förekomma luft i ledningarna.
  • Spola ur ledningarna om vattnet är missfärgat. Det kan förekomma på grund av tryckförändringar i ledningsnätet under arbetet. Det är inte farligt men kan se tråkigt ut. Missfärgningar kan fortsätta att förekomma under något dygn framåt.

Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda händelser som kan medföra att arbetet kan ta längre tid än beräknat och/eller påverka fler fastigheter inom ett större område än här aviserat.

Kontakt

VA/Avfall

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se