Ledningsarbete för vatten och avlopp.

Berörda fastighetsägare har aviserats genom meddelande i sin brevlåda. Dessa ligger i området närmast fastigheten KÄMPEN 5 med delar av Skolgatan och Kämpegatan samt boende i flerbostadshuset KUSKEN.

Vattenavstängning sker måndag 2021-09-20, efter kl 13.00 alternativt tisdag 2021-09-21, efter kl 8.00.

Vi utför ett planerat ledningsarbete på VA nätet. Arbetet kräver att vattentillförseln helt kommer att stängas av till fastigheter i närheten av arbetsområdet vid KÄMPEN 5, där vi kopplar in nya VA-serviser.

Själva avstängningen beräknas till ca två timmar, från den tidpunkt vi behöver stänga av tillförseln. Om det blir på måndag eller tisdag beror helt på förutsättningarna. Vår målsättning är att fastigheternas vattentillgång ska påverkas under så kort tid som möjligt.

Ledningsarbetet inleds på måndag kl 07.00 och beräknas vara slutfört onsdag kl 16.00. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda händelser som kan medföra att arbetet och vattenavstängningen kan ta längre tid än beräknat.

Tappa gärna upp vatten för ditt behov under dagen och vänta med att köra hushållsmaskiner som kräver vattentillförsel.

Missfärgat vatten kan förekomma på grund av tryckförändringar i ledningsnätet under reparationstiden. Det är inte farligt men kan se tråkigt ut. Missfärgningar kan fortsätta att förekomma under något dygn framåt även efter att reparationerna har slutförts.

När vattnet är tillbaka, öppnas kranar försiktigt då det kan förekomma luft i ledningarna. Spola ur ledningarna ordentligt om vattnet är missfärgat. Avstå från att köra hushållsmaskiner till dess att vattnet klarnat.

Kontakt

VA/Avfall

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se