Vårens Filmserie

Vårens filmserie bjuder på 4 kvalitetsfilmer med varierande innehåll. Biljetter säljs på Turistbyrån och Sagabiografen.

Filmkort

1 film 50 kr

2 filmer 75 kr

4 filmer 100 kr


Filmkort kan köpas på Turistbyrån eller på Sagabiografen.

bild från filmen Philomena

Philomena

Tisdag 4 februari kl. 19

Regissör Stephen Frears, Storbritannien 2013

Den cyniske journalisten Martin Sixsmith blir kontaktad av en kvinna vars mamma Philomena helt nyligen avslöjat en tung hemlighet hon burit på i över 50 år. Som tonåring födde hon en son utanför äktenskap på ett strikt religiöst Irland. Hon fick behålla honom i tre år, men sedan togs pojken ifrån henne och såldes till ett amerikanskt par.

bild från filmen Nathalie

Nathalie

Tisdag 18 februari kl. 19

Regissör David Foenkinos, Stéphane Foenkinos, Frankrike, 2012

Nathalie, nygift och nyanställd på ett svenskt företag, förlorar sin man i en olycka och gräver i sorgen ner sig i arbetet. År senare, som kylig karriärkvinna, börjar hon uppvaktas av fumliga, svenska kollegan Markus (Damiens) och oväntat tycke uppstår mellan de omaka parterna, vilket inte uppskattas av alla. Fransmännens fördomar om den svenske mannen sätts på sin spets i denna romcom där Audrey Tautous charm matchas väl av François Damiens rara, blågula klant.

bild från filmen Bakom stängda dörrar

Bakom stängda dörrar

Tisdag 4 mars kl. 19

Regissör François Ozon, Frankrike 2013

Claude Garcia är en ung kille som i skolan skriver en uppsats om sin vän Raphaels familj. Hans fransklärare Germain blir förvånad men också fascinerad av det uttrycksfulla språket och intressanta ämnesvalet och uppmuntrar sin unge adept att fortsätta, vilket Claude gör. Avslöjandena blir allt intimare och utan att förtälja var verkligheten slutar och fantasin tar vid väcker historierna ett begär i Germain som bara vill veta mer. Samtidigt börjar en oro gro hos hans hustru Jeanne, för vem är det egentligen som lär vem en läxa?

bild från filmen Förtrollad av Paris

Förtrollad av Paris

Tisdag 19 mars kl. 19

Regissör Agnès Jaoui, Frankrike 2013

24-åriga Laura har väntat hela livet på den stora kärleken och när hon möter Sandro tror hon sig äntligen ha hittat sin drömprins. Men när sedan ytterligare en precis lika charmerande ung man dyker upp i hennes liv börjar hon undra om man kan ha mer än en själsfrände. Samtidigt har Sandro sina egna problem, för att inte tala om hans far som har fått sin dödsdag bestämd av en spådam och Marianne som kämpar med att få verklighet och saga att gå ihop på förskolan där hon sätter upp en pjäs. Filmen är ett ensemblestycke där ett flertal skarpt utmejslade karaktärer kolliderar med och förändrar läget för varandra likt bollarna på ett biljardbord efter en listig stöt.

Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2014-01-24

Kontakt

Information

Turistbyrån

0502-60 62 08


Kultursekreterare

Johanna Larsson

0502-60 61 88


Sagabiografen

Torggatan 7
522 31 Tidaholm

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt