Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Tinga Tinga

En färgsprakande utställning med Afrikansk konst i Konsthallen på Turbinhusön 2-31 juli.

I sommar bjuder Tidaholms konsthall på en utställning med färgstarka djurmotiv som härstammar från Afrika. Tavlorna är berättelser om hur djur hjälper varandra eller symboliserar andra specifika händelser.

 

Många svenska barn kommer att känna igen motiven från barnprogrammet TingaTinga-Sagor som visats i Barnkanalen.

 

Namnet har konsten fått från Edward Saidi Tingatinga, som var den som i slutet av 1960-talet var först med att måla tavlor med cykellack på masonit. Innan sin död hade Tingatinga samlat en liten grupp från sin hemby som han undervisade och som sedan blev hans efterföljare och kärnan i det som idag är Tingatinga Cooperative Society.

 

Motiven från Edward Tingatinga lever vidare och omtolkas, samtidigt som nya motiv skapas av dagens konstnärer. Tavlorna i utställningen kommer från Marianne Nilsson Wallin som känt och behållit kontakten med Tingatinga-måleriet sedan starten och som idag fungerar som svensk representant för kooperativet i Sverige.

 

I samband med utställningen ges tillfälle till eget skapande med ledning av konstnären Anna Wilhelmsson.

 

Hon kommer lära ut olika tekniker och visa olika knep och knåp. Målarverksta´n håller till i Konsthallen på Turbinhusön och har drop-in onsdagarna 6, 13, 20 och 27 juli kl. 13-16.

 

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2016-06-20

Kontakt

Kultursamordnare

Johanna Larsson

0502-60 61 88

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning