Mattias Bokinge på Biblioteket

Foto av mattias bokinge
På nationaldagen gästar fotografen Mattias Bokinge Biblioteket där han föreläser om sitt arbete och sina bilder.

Föredrag på Biblo "500 dagar"


Onsdag 6 juni Nationaldagen


kl. 14

"Fundamentet i mitt fotograferande utgörs av stämningar och känslor. Motivet i sig har ringa betydelse, en pusselbit i helheten. Att uppfyllas av en bild är inte bara att förstå. Att uppfyllas av en bild är att bli berörd. Uppfylld av en bild blir man om man vågar släppa fram egna tankar, känslor och fantasier. Som betraktare berikar man sin upplevelse av bilden genom att släppa fram sina egna känslor och minnen.
 
För drygt ett år sedan kände jag att någonting saknades. Jag hade lämnat den smala stigen och klivit upp på den breda vägen. Jag stannade inte längre upp och förundrades över enkla ting. Jag saknade något i mina bilder.
 
Jag tittade bakåt. Funderade över vad det var som fick mig att börja fotografera. Jag mindes hur jag gick ut varje dag och skapade bilder ur ingenting och allting. Varför började jag fotografera? 
Jag var tvungen till det. För att jag var tvungen att berätta på något sätt hur jag såg världen och om mig själv. Jag fann min mening och plötsligt blev det lättare att andas.

 
Att ta en bild varje dag i 500 dagar är mitt sätt att återknyta till en ung man, 20 år gammal som börjar se världen och sig själv med nya ögon. För mig blev mitt fotograferande ett äventyr. Ett sätt att berätta om världen så som jag ser den med ett filter svärtat av min fantasi och mina känslor".

Fritt inträde.

Ytterligare information om Mattias Bokinge finns på hans hemsida.

Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2012-09-19

Kontakt

Information
Tino Braun
0502-60 61 70
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt