Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Höstens filmserie på Saga

Under fyra tisdagar bjuds kvalitetsfilm med varierande innehåll på Sagabiografen.

Julian More

Tisdagar kl. 19

Still Alice

13 oktober

Alice Howland är lyckligt gift med tre vuxna barn och ett hus på the Cape. Hon är en hyllad Columbiaprofessor på höjden av sin karriär när hon plötsligt märker en glömska som sakta kryper sig på henne. I takt med att förvirringen börjar skymma hennes tänkande och hennes minne börjar svika får hon en förödande diagnos: tidigt stadium av Alzheimers sjukdom. Som den oberoende kvinna hon är kämpar Alice med att behålla sin livsstil och leva i nuet, trots att hennes personliga jag långsamt skalas bort. Still Alice bygger på romanen Fortfarande Alice av Lisa Genova.


bild ur filmen mirklet vid viskan

Miraklet i Viskan

27 oktober

Bjarne driver en flyttfirma tillsammans med sin fru Malin, men det går knacki och de behöver låna pengar. På andra sidan älven bor Bjarnes svärfar Halvar. De två har aldrig dragit jämnt, vilket bottnar i en 20-årig konflikt fylld av förflugna ord, tjurig stolthet och envis prestige. För att rädda firman ser Malin ingen annan utväg än att gå över älven för att be Halvar att borga för lånet. Ett beslut som kommer att få oanade konsekvenser.

Familjen Belier

10 november

I familjen Bélier är alla döva förutom 16-åriga Paula, som tar hand om alla utom sig själv. Hon fungerar som sina föräldrars språkrör i deras vardagsliv och är oumbärlig för alla i familjen. Vad hennes föräldrar inte vet är att deras dotter har en fantastisk röst och en talang utöver det vanliga, något Paulas musiklärare upptäcker. Han övertygar henne om att ställa upp i en audition utlyst av Radio France i Paris som kan leda till att hon kommer in på sina drömmars musikutbildning. Paula ställs nu inför sitt livs svåraste val - att stanna kvar hos sin familj eller uppfylla sina drömmar.

Far from the Madding Crowd

24 november

En ung kvinna anländer till den engelska landsbygden för att bo hos sin äldre släkting. Den vackra Batsheba Everdene förtrollar fåraherden Gabriel Oak, men hon värderar sin självständighet högre än sin uppvaktare. Batsheba saknar aldrig friare. Hon förälskar sig i den stilige soldaten Francis Troy och ger upp möjligheten till en säkrad framtid med den rike bonden William Boldwood. Samtidigt har Gabriel inte bara förlorat sin kärlek, utan även sin försörjning. Batsheba lär sig snart att kärleken inte alltid är vad man tror. Far from the madding crowd bygger på en roman av Thomas Hardy och utspelar sig i det viktorianska England.

Filmkort

1 film 65 kr

2 filmer 100 kr

4 filmer 150 kr


Filmkort kan köpas på Turistbyrån eller på Sagabiografen.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-10-07

Kontakt

Kultursamordnare

Johanna Larsson

0502-60 61 88

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning