Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Filmserien hösten 2017

Höstens filmserie bjuder på fyra fina kulturfilmer av blandad karaktär.

 

Sagabiografen tisdagar kl. 19

 

Sameblod

10 oktober

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Hon drömmer om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig för att lämna allt och bli svensk.

 

Päron & lavendel

31 oktober

När Louise man går bort blir livet minst sagt besvärligt, med två barn och en stor vacker gård att ta hand om i hjärtat av Frankrike. Men livet tar en ny vändning när hon kör på en främling med bilen. Trots att han inte verkar skadad bestämmer hon sig för att ta hand om främlingen, som presenterar sig som Pierre.

 

Daniel Blake

7 november

Den 59-årige snickaren Daniel Blake har p.g.a. sjukdom blivit arbetslös. Enligt läkaren bör han inte jobba, enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven. Han blir utan sjukpeng och tvingas söka jobb för att få statligt bidrag. Tillsammans med Katie, en arbetslös ensamstående mamma, försöker de få rätt mot myndigheterna.

 

Lion

21 november

Lion är en sann berättelse om 5-årige Saroo som kommer ifrån sin bror på en tågstation i Indien. Saroo hamnar på ett tåg som för honom långt långt bort. Efter en tid som gatubarn hamnar han på ett barnhem och vidare i adoptivfamilj. Inom honom gnager saknaden efter sin familj. 25 år senare tar han hjälp av Google Earth och hittar så den första ledtråden.

 

Filmkort

1 film 65 kr

2 filmer 100 kr

4 filmer 150 kr

Finns att köpas på Turistbyrån eller på Saga i samband med filmserien.

 

 

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2017-10-05

Kontakt

Kultursamordnare

Johanna Andersson

0502-60 61 88

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning