Filmserien

Kultur & Fritid presenterar höstens fyra kulturfilmer 2013.

Jean i foajen

Kvartetten

tisdag 8 oktober kl. 19

Regissör Dustin Hoffman,

USA 2013

En ny gäst anländer till Beecham House, ett pampigt hem för pensionerade musiker. Detta förändrar allt, särskilt för tre av de boende. Den nyanlända visar sig vara den excentriska operadivan Jean. De fyra var tillsammans en gång Storbritanniens främsta sångare och bästa vänner. Förhoppningen är stor att en återförening kan rädda Beecham Houses dalande ekonomi. Men Jean deklarerar att hon en gång för alla  har lämnat musiken bakom sig. Man hoppas nu kunna få Jean att återuppväcka kärleken till sången.

flicka och pojke med cykelhjälm

Den gröna cykeln

tisdag 22 oktober kl. 19

Regissör Haifaa Al Mansour, Saudiarabien 2013

Tio-åriga Wadjda drömmer om en underbar grön cykel men i Saudiarabien där hon bor är det inte tillåtet för små flickor att cykla omkring på gatorna. Medan hennes mamma är upptagen med att övertyga pappan att inte ta sig en andra fru passar Wadjda på att försöka skaffa pengar så att hon kan köpa cykeln själv. I skolan är hon känd som en bråkmakare, så när hon anmäler sig till en tävling i Koranrecitation där priset är en summa pengar blir hennes lärare ganska förvånade. 

bi i bikupa

Inte bara honung

tisdag 5 november kl. 19

Regissör Markus Imhoof,

Schweiz 2013

Att binas överlevnad är en förutsättning för stora delar av jordens liv och växtlighet står klart. Här får vi följa teorier av vad den utbredda bi-döden beror på. Från första sekund, med extrema närbilder på bin inuti en kupa som göder fram en bidrottning till de sista märkvärdigt vemodiga minuterna, där kinesiska fruktodlare får pollinera blommorna för hand med penslar eftersom alla bin är döda, är ”Inte bara honung” en visuellt fullödig och produktionsmässigt professionell film.

Jasmine

Blue Jasmine

tisdag 19 november kl. 19

Regissör Woody Allen,

USA 2013

I Blue Jasmine spelar Cate Blanchett överklassfrun Jasmine som får se sin sociala prestige och sitt lyxliv förintas när hennes man avslöjas som storbedragare i både affärer och kärlek. Totalt utblottad flyr hon New York och flyttar in hos sin hårt arbetande syster i San Francisco. Det blir en enorm kulturkrock, men också en möjlighet för de två systrarna att ta itu med sina respektive problem. Woody Allen bjuder på ett högaktuellt tema om ekonomisk kris, sociala störningar och konsekvenserna av att inte vilja se sanningen i vitögat innan det är försent.

Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2013-09-11

Kontakt


Kultursekreterare

Johanna Larsson

0502-60 61 88

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt