En satsning för turismen i Tidaholm

bild på personal

Under 2015 kommer Tidaholms turistbyrå att flytta in i samma lokaler som Tidaholms museum, efter ett beslut i Kultur- och fritidsnämnden.

Förändringen kommer att ge bättre service för turister och större möjligheter för personalen att arbeta för att öka antalet besökare till Tidaholm.

Besöksnäringen är en viktig framtidsfråga för Tidaholms kommun och behovet att synas ökar hela tiden.

- Att vi har lättillgänglig information om vad Tidaholm kan erbjuda en besökare blir allt viktigare. Idag söker många information på nätet innan man åker till en ny plats. Den här omorganisationen innebär att vi kan fokusera mer på att sprida information om allt vi har att erbjuda och på så sätt bli ett attraktivare besöksmål, säger Pema Malmgren, kultur- och fritidschef.

Att turistbyrån och museet får en gemensam informationsdisk innebär inte bara att personal frigörs för andra arbetsuppgifter. Det blir också bättre öppettider. En kombination av muséets och turistbyråns nuvarande öppettider innebär ökade öppettider för muséet vintertid och för turistbyrån sommartid.

För personalen ökar dessutom säkerheten eftersom det är lättare att undvika ensamarbete.

- Turistbyrån och muséet har en gemensam målgrupp. En samordning av verksamheterna är det bästa och enklaste för turisterna. Samtidigt gör flytten det möjligt för oss att kunna fortsätta att ge bra service för medborgarna, säger Malmgren.

Datum för flytten är inte klart, men det kommer att ske under 2015. Innan turistbyrån kan flytta behöver muséets entré anpassas och ny skyltning komma på plats.


Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2014-12-16

Kontakt

Kultur- och fritidschef

Pema Malmgren

0502-60 61 86

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt