Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Fiske

fisk på sten

I Tidaholms kommun finns många möjligheter till ett bra fiske, både i sjöar och i ån Tidan.

Hökensås Sportfiske (Hökensås och Baltak)

Hökensås är känt som ett av Sveriges bästa sportfiskeområden. Ett 50-tal sjöar gör området till ett fiskeeldorado. I ett 30-tal sjöar finns inplanterad regnbåge mm. från egna fiskodlingar.


Sjöarna är indelade efter fiskesätt, mete, spinn och fluga. Det är också möjligt att hyra en egen sjö. I några av de större sjöarna finns även gädda och abborre. På Hökensås kan man fiska både sommar och vinter. Från pontonbryggor i Björnsjön kan den rullstolsburne utöva sin sport. Fiskeshop och Fiskekortsautomat finns i Hökensås Camping & Stugby.
 
I ån Tidan, vid Baltak, strax söder om Tidaholm, ligger Baltaks flugfiske. Här kan du fiska efter regnbåge och öring i strömmande vatten. Det finns 4 zoner för flugfiske, där vadning är tillåten i zon 1 och 3, men vadningsförbud råder i zon 2 och 4. Hela sträckan är knappt 3 kilometer med varierande forsar, stryk och lugnvatten.

Fiske i Tidaholms centrum

I Tidaholm kan man fiska i ån Tidan mitt inne i centrum, fiskekort erfordras. Fiskekort säljs på Tidaholms turistbyrå och Matöppet. Här finns även karta över fiskeområdet att hämta. Arrangörer: Fiskeklubben Tärnan och Kultur & Fritid - Tidaholms kommun.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2018-01-23

Kontakt

Fritidssamordnare
Daniel Andersson
0502-60 62 07

Fritidsassistent
Gunilla Pettersson
0502-60 62 10

Turistbyrån
Turistbyrån

0502-60 62 08


Kultur- och fritidsförvaltningen 
Postadress
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm


Besök sker lämpligast efter överenskommelse.

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning