Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Kommunikationer

Tidaholms kommun har med sitt läge i Skaraborg goda förbindelser och kommunikationer med angränsande kommuner samt närhet till Jönköping.

Buss, tåg och flyg

En resa till Falköping och Skövde tar ca. en halvtimme med buss. Härifrån kan du sedan resa vidare med tåg mot Göteborg och Stockholm. Tågen mellan Göteborg-Stockholm går med täta förbindelser från såväl Falköping som Skövde. Tåg från Falköping till Göteborg tar ca. en timme och tåg från Skövde till Stockholm tar ca. två timmar.

Att resa till Jönköping med buss och tåg tar ca. en knapp timme.

Närliggande flygplatser är Axamo Jönköping samt Landvetter Göteborg.

Att resa

Tidaholms rececentrum/busstation ligger i centrum på Västra Drottningvägen 2 och är utgångspunkten för din resa. Härifrån kan du resa med Västtrafiks bussar i såväl lokala linjer inom kommunen som med regionala linjer till angränsande kommuner.

Biljetter

När du reser med Västtrafiks bussar kan du köpa din biljett på ICA. Du kan också använda ditt VISA-kort på bussarna vid köp av vissa typer av biljetter.

Lokala och regionala bussturer körs av Västtrafik. Du hittar Västtrafiks tidtabeller och reseplanerare till höger på sidan. Du kan också ringa Västtrafiks tidpunkt på 0771-41 43 00.

Ledsagarservice

För dig som känner dig osäker eller behöver lite extra hjälp när du ska byta buss eller tåg så finns ledsagarservice att beställa på de flesta resecentrum i Västra Götalands län, så även i Tidaholm. Du kan beställa ledsagarservice på 0771-91 90 90.

Särskild kollektivtrafik- Närtrafik, flextrafik och färdtjänst

Särskild kollektivtrafik finns för dig som har särskilda resbehov.
Om du bor i ett område där det saknas kollektivtrafik, är glest mellan turerna eller om du har långt till närmsta hållplats kan du resa med Närtrafik inom kommunen till och från centralorten Tidaholm samt till och från några av de mindre tätorterna.

Flextrafik är till för dig som har fyllt 75 år eller har blivit beviljad färdtjänst. Flextrafiken trafikerar inom centralorten Tidaholm.

Färdtjänst är till för dig som har ett stort och varaktigt funktionshinder som gör att har svårt att förflytta dig i din näromgivning eller att du inte klarar att resa med allmänna kommunikationer.

Skolskjuts

I skollagen (SL 2010:800) finns bestämmelser om rätten till skolskjuts. Kommunen är skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts för elev i grundskola och grundsärskola om det behövs med hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållanden, elevens funktionshinder eller någon annan särskild omständighet.

För mer information om skolskjuts, se relaterade länkar till höger på sidan.


Seniorkort

Med seniorkort kan du som fyllt 75 år dygnet runt åka utan kostnad med Västtrafiks kollektivtrafik inom kommunen samt Närtrafik som är en beställningstrafik som går mellan stad och landsbygd samt till mindre tätorter. Du får erbjudande om seniorkort när du fyller 75 år. Vill du åka över kommungräns kan du "ladda" pengar på kortet och får då betala det du reser utanför kommunen. Det kostar inget att beställa seniorkortet. För mer information, klicka på längen nedan

Västtrafik Seniorkortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakt

Har du frågor eller synpunkter om resor i Tidaholm kan du vända dig till kommunens trafikansvarig, tel. 0502-60 60 00 alternativt växel 0502-60 61 00.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2017-09-07

Kontakt

Trafikansvarig

Samhällsbetalda resor

Susanne Swärd
0502-60 61 00 (telefontid kl. 10-12 under perioden 5/6-6/10)

Besöksadress

Stadshuset

Torggatan 26 A

522 31 Tidaholms kommun

Besök sker lämpligast efter överrenskommelse.

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning