Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Familjehem och jourhem sökes

Socialförvaltningen i Tidaholm söker familjer som kan ta emot ungdomar för kortare och längre tidsperioder.

Hand sträcker fram ett rött hjärta i trä

Just nu kommer många ensamkommande flyktingbarn till Tidaholms kommun. Kommunen har flera boenden för ensamkommande barn men för vissa är det bättre att istället få bo i en familj.

Familjehem

Som familjehem tar ni emot en ung person i ert hem. Det är viktigt att de vuxna som finns i hemmet är trygga och stabila för att ni ska vara ett bra stöd för den som kommer till er. Ni måste också ha tid och energi för att engagera er. Det är också viktigt att ni har en förståelse för att människor är olika och att ni kan respektera varandras integritet.

Jourhem

I jourhem placeras ett barn under en kortare tid för att sedan flytta till ett annat boende, det kan vara ett familjehem eller något annat boende. Det är viktigt att barnet kommer till ett tryggt och stabilt hem och att ni som vuxna har tid för en ung person i ert hem.

Olika familjer sökes

För att passa som familje- eller jourhem är det viktigaste att ni som vuxna har tid och utrymme för ytterligare en person i er familj. Det finns inga krav på att det ska finnas andra barn i familjen eller hur familjesammansättningen i övrigt ser ut.

Mer information

Vill ni veta mer om vad det innebär att vara familjehem eller jourhem är ni välkomna att kontakta oss! Vi berättar då mer om uppdraget, det stöd ni får från kommunen, arvode samt ersättning för omkostnader och vi svarar såklart gärna på era frågor.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-12-08

Kontakt

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning