Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Mer information om våldsbejakande extremism

Om du upplevt, sett eller på annat sett kommit i kontakt med något du uppfattar ha koppling till våldsbejakande extremism är det viktigt att du agerar. Här finns information om vad du kan göra.

Polisen

Det är i första hand till polisen du ska vända dig gällande våldsbejakande extremism och radikalisering. Polisen är även intresserad av uppgifter om du sett rekryteringsmaterial eller liknande.


Kommunens socialtjänst

Är du orolig för någon som är under 18 år bör du kontakta kommunens socialtjänst. Kontakta oss via telefon eller skicka in en orosanmälan. Orosanmälan hittar du till höger.

  • Telefonnummer: 0502-60 62 20
  • Telefontid: Måndag-torsdag 9-16, fredag 9-15

Rädda barnens nationella stödtelefon om våldsbejakande extremism

Du kan få råd och stöd om du är orolig för någon närstående, samtalet syns inte på telefonräkningen, kostar inget och linjen finns på olika språk.


Fryshuset

Fryshuset har två verksamheter som stöttar individer bort från våldsbejakande miljöer. Exit är inriktat på vit makt-miljön och Passus vänder sig till personer som vill lämna organiserade kriminella gäng. De arbetar även med en pilotberedskap kring personer som vill lämna våldsbejakande islamistisk extremism.


Samtalskompassen

Samtalskompassen är ett utbildningsmaterial för dig som jobbar med unga. Materialet syftar till att förebygga radikalisering med hjälp av samtal. Materialet innehåller också kunskap om våldsbejakande extremism som fenomen.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2017-11-03

Aktuellt

Kontakt

Socialförvaltningens reception

0502-60 62 20

Telefontider

Måndag-torsdag 9-16

Fredag 9-15

Besöksadress
Stadshuset
Torggatan 26 A
522 31 Tidaholm

 

Postadress

Socialförvaltningen
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning