Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Gifta sig, partnerskap

Händer med bröllopsringar

Borgerlig vigsel kan väljas av alla och är en juridisk bindande handling utan religiösa inslag. Vigseln förrättas av en borgerlig vigselförrättare som utses av Länsstyrelsen och är kostnadsfri. Tid för vigsel avtalas med vigselförrättaren vid ett personligt möte eller per telefon. Brudparet ska kunna legitimera sig när de kommer till vigseln.

Hindersprövning

Innan man får gifta sig ska Skattemyndigheten göra en hindersprövning. Syftet är att kontrollera att det inte finns några hinder för genomförandet av vigseln. Ansök om hindersprövning hos lokala skattekontoret.

Vigselceremonin

Vigselceremonin brukar hållas i Stadshuset, men finns det önskemål om annan plats (t.ex. i hemmet eller ute i naturen) försöker vi ordna det. Två vittnen krävs, som måste ha fyllt 18 år, vilket brudparet får ombesörja. Vid behov kan ev. vigselförrättaren ombesörja detta.
Vigseln förrättas enligt ett särskilt vigselformulär. Brudparet avgör hur de vill ha arrangemanget. Vill man att ceremonin ska ske i det tysta går det bra. Vill man ha med släkt, vänner och/eller bekanta, går även det bra. Efter vigseln får paret vigselbevis och vigselprotokoll.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2018-01-10

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning