Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Tidaholm sjunker i Svensk Näringslivs kommunranking

Efter förra årets ordentliga stigning i rankingen av kommunrankingen (från plats 241 till 168), så sjunker Tidaholm i år neråt igen till plats 233.

- Detta är något som vi ser allvarligt på, säger Näringslivschef Malin Lundberg.

Undersökningen är uppdelad i 1/3 enkätsvar, där ca 100 företag har fått svara på olika frågor, 1/3 sammanfattande omdöme samt statistik från SCB och UC. Utifrån dessa resultat görs sedan en ranking av Sveriges 290 kommuner.

- Enkätsvaren släpptes redan i maj så vi visste sedan tidigare att vi skulle backa i år. Det har redan vidtagits en del åtgärder och fler kommer det att bli. Politiken har satt upp fem nya målområden, attraktiv kommun, medborgaren i fokus, livslångt lärande, boende och Näringsliv. Under målområdet näringsliv finns bl a effektmålet att placeras sig högre i Svenskt näringslivs kommunranking, så detta kommer att följas upp med både åtgärder och resultat framöver. Den 29 september bjuder vi, tillsammans med Svenskt Näringsliv, in till ett kombinerat lunch- och dialogmöte. Vi hoppas på stor uppslutning och att vi kan få en del svar på vad missnöjet består i. Det är genom samverkan som vi blir bättre.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-09-15

Kontakt

Näringslivschef

Malin Lundberg

0502-60 63 89

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning