Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Tidaholm klättrar på Svenskt näringslivs ranking

Tidaholm har klättrat 28 platser och ligger nu på plats 158 i Svenskt Näringslivs företagsranking.

Näringslivschef Malin Lundberg gläds åt att Tidaholm de två sista åren har klättrat i resultat. 2015 klättrade Tidaholm 47 steg till plats 186 och nu ytterligare 28 steg till plats 158.


- Målet är att vi ska nå under 100-strecket. Vi har jobbat hårt med dialogen mellan kommunen och företagen. En strategi är även framtagen tillsammans med politiken där näringslivet är en viktig del, säger Lundberg.


Två områden som företagen upplevt förbättrats är kommunens service till företag och tjänstemännens attityder till företagande. Samtidigt är kommunens mål satta högre än årets placering. Företagen upplever även en kraftig förbättring av skolornas attityd till företagande. Det visar att kommunens arbete för att förbättra samarbetet mellan skola och näringsliv har gett resultat.


Vidare har man i arbetet med ett förbättrat företagsklimat även startat ett Näringslivsråd med representanter från näringslivet, politiken och kommunala tjänstemän. Tjänstemän och politiker i Tidaholms kommun har genomgått utbildningen "Förenkla helt enkelt" som lett fram till en handlingsplan hur man på bästa sätt ska arbeta för att förbättra för företagen och gynna ett rikt företagsklimat.


Det området som sjunker mest är tillgång till kompetens. Detta arbetar kommunen med just nu tillsammans med företagen, för att tillgodose företagens kompetensbehov.

 

Om undersökningen

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt.

 

För mer information klicka på länken nedan:

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2017-10-02

Kontakt

Näringslivschef

Malin Lundberg

0502-60 63 89

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning