Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Möte om mottagandet av asylsökande

I Tidaholm görs mycket för asylsökande och nyanlända och det är tack vare ett stort engagemang från frivilligorganisationer, studieförbund och trossamfund.

Mötesdeltagare runt ett bord

I mottagandet av asylsökande och dem som nyligen fått uppehållstillstånd gör många personer ett fantastiskt arbete. Den 9 november träffades representanter för kommunen, frivilligorganisationer, studieförbund och trossamfund på Stadshuset för att prata samverkan.


Målet med mötet var att få större inblick i varandras arbete och att hitta nya möjligheter för samarbete. Representanter från nio organisationer fanns på plats och delade med sig av sina erfarenheter.


I Tidaholm delas det bland mycket annat ut kläder, pågår språkträffar och svenskakurser, finns ett informationskontor och drivs olika aktiviteter för dem som flyttat in på Hökensås Camping och Semesterby.


Inom kort kommer evakueringsplatser att öppna i den Röda skolan på Kungsbroområdet och en del av kvällen gick åt till diskussioner om vad som kan göras för dem som ska bo där.


Under mötet hittades flera möjligheter för samarbeten och kvällen avslutades med att en lista över deltagande organisationer sammanställdes för att samtalen ska kunna fortsätta.  


- Ni gör ett fantastiskt arbete! Det är tack vare er som det går så bra trots en ansträngd situation, sammanfattade Tidaholms kommunchef Eva Thelin mötet.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-11-12

Kontakt

Integrationssamordnare

Patrik Broberg

0502-60 67 62

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning