Fler roliga saker att göra i Tidaholm

Det är en av anledningarna till att Tidaholms kommun tagit fram riktlinjer för sponsring.

Tidaholms kommun har sedan länge stöttat aktörer som vill driva evenemang av olika slag i kommunen. Men det har saknats samordning. I höstas fattade kommunstyrelsen beslut om att all sponsring från kommunen ska samordnas genom kommunikatören.

Förhoppningen är att få en bättre översikt över vad kommunen sponsrar och samtidigt förenkla för den som söker sponsring.


- Tidigare har man vänt sig till respektive förvaltning med frågor om sponsring och där har man gjort egna bedömningar. I och med att vi fått riktlinjer kan vi lättare bedöma ansökningar på ett rättvist sätt, berättar Miranda Bergsten, kommunikatör.


För att kunna söka sponsring måste evenemanget vara publika och vända sig till allmänheten. Det finns ingen särskild budget för sponsring. Pengarna som läggs på sponsring kommer att tas ur den ordinarie marknadsföringsbudgeten.


- Kommunens pengar får inte trilla in som vinst till någon utan ska användas för att genomföra evenemanget. Sponsringen ska kopplas till faktiska utgifter och vi kommer att ställa krav på att Tidaholms kommun syns i samband med evenemang vi sponsrar. Ju mer pengar det rör sig om desto större kommer kravet på motprestationen att vara, säger Bergsten.


Utöver sponsring finns andra sätt för kommunen att stötta föreningar och evenemang, exempelvis genom personella resurser och reducerade lokalhyror. När en bedömning av en ansökan om sponsring görs kommer kommunen att titta på vilket stöd evenemanget redan har.


Målet med sponsringen är att stötta aktörer som vill bidra till att det händer fler roliga saker i Tidaholm och därigenom stärka kommunens varumärke.


Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-03-09

Kontakt

Kommunikatör

Miranda Bergsten

0502-60 60 32

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt