Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Evakueringsplatser redo

Från kvällen måndagen den 30 november står den röda skolan på Kungsbroområdet i Tidaholm till Migrationsverkets förfogande som evakueringsplatser. Asylsökande förväntas anlända inom kort.

- Vi har fått arbeta fort för att få allt klart men vi är nöjda med vad vi kan erbjuda dem som kommer att bo här, säger Malin Gustafsson en av arbetsledarna för evakueringsplatserna.

 

Evakueringsplatserna står till Migrationsverkets förfogande och tanken är att de ska användas som korttidsboenden innan de asylsökande får platser på andra boenden. Det råder dock brist på andra boenden och kommunen har ingen information om hur länge de som kommer hit stannar.

 

Kommunen ordnar sovplats och mat

Kommunen ordnar det praktiska kring boendet. Det har bland annat inneburit att ordna duschar och packa kassar med lakan, handdukar, hygienartiklar och annat som varje person behöver. Kommunen har också upphandlat matservering.

 

Lokalen kommer att ha personal på plats dygnet runt.

 

- Vi har försökt förutse vilka behov som kommer att finnas och har ett stort stöd i frivilligorganisationer i staden. Vi hade från början avsatt utrymmen för deras verksamhet på plats i huset och är jätteglada för att de vill hjälpa till även här, utöver allt annat arbete de redan gör, säger Malin Gustafsson.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-12-01

Kontakt

Receptionen

0502-60 60 00

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning