Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Skrivtips för medborgarförslag

Ett medborgarförslag får bara innehålla ett ämne åt gången. Du kan givetvis lämna in flera medborgarförslag som berör olika ämnesområden.

Enbart ett förslag!

En annan sak som du bör tänka på är att när kommunfullmäktige behandlar ditt medborgarförslag sker detta alltid utifrån en helhetsbedömning.


Om medborgarförslaget berör ett ämne men innehåller flera olika förslag måste en majoritet i fullmäktige vara överens om att genomföra samtliga förslag. Annars riskerar du att få avslag på hela ditt medborgarförslag. Även här kan du istället välja att skicka in flera medborgarförslag.

Ge en tydlig bakgrund till förslaget!

Motivera gärna varför kommunfullmäktige bör säga ja till ditt medborgarförslag. I en bakgrund kan du beskriva problemet och varför det finns ett behov av att lösa frågan.


Du kan även föreslå möjliga lösningar på problemet och förslag på genomförande.  Tänk dock på att det enbart är själva förslaget som kommunfullmäktige tar ställning till.

Kolla Fakta först!

Ta gärna kontakt med den förvaltning som berörs av ditt medborgarförslag. Kanske arbetar redan kommunen med frågan eller så planeras en åtgärd som är snarlik ditt förslag. Om du är osäker på vart du ska vända dig får du gärna kontakta kommunkansliet så hjälper vi dig.

Om du är osäker- kontakta kommunkansliet

Om du vill ha hjälp att formulera ditt medborgarförslag är du välkommen att kontakta oss på kommunkansliet för råd och tips.

 

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2018-02-20

Kontakt

Kanslichef
Thomas Lindberg
0502-60 60 48

Besöksadress
Stadshuset
Torggatan 26 A
522 31  Tidaholm

Besök sker lämpligast efter överenskommelse.

Postadress
Tidaholms kommun
522 83  Tidaholm

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning