Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

För dig som konsument

De lagar som reglerar livsmedelshanteringen har till uppgift att skydda oss konsumenter mot hälsorisker, och se till att vi får livsmedel av bra kvalitet och med rätt innehåll.

Smörgåstårta

Miljö- och byggkontorets personal kontrollerar att livsmedel som släpps ut på marknaden inte utgör någon hälsorisk när det gäller mikrobiologiska och kemiska faror. Även redligheten kontrolleras, d.v.s att märkningen överensstämmer med innehållet och att den är utformad enligt livsmedelslagen.

Dricksvatten

Eftersom vatten räknas som vårt viktigaste livsmedel kontrolleras dels de kommunala vattenverken, men också de privata täkter som betjänar fler än 50 personer eller där uttaget är större än 10 kbm per dag. Dessutom erbjuder Tidaholms kommun alla med egen dricksvattenbrunn hjälp med analys av vattnet.

Matförgiftning

Uppskattningsvis drabbas årligen ca en halv miljon människor av matförgiftning i vårt land. Mycket ungefärligt blir hälften sjuka av att ha ätit utanför hemmet. I den andra hälften av fallen är orsaken till största delen vår egen felaktiga hantering av livsmedlen. Misstänker du att du blivit matförgiftad kan du anmäla det det miljö- och byggkontoret.

Mer om matförgiftning hittar du i länkarna till höger.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2017-12-20

Kontakt

Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Katarina Alin
0502-60 61 02

Miljö- och livsmedelsinspektör

Britt Svensson
0502-60 63 27

Besöksadress
Stadshuset
Torggatan 26 A
522 31 Tidaholm

Besök sker lämpligast efter överenskommelse
Postadress
Tidaholms kommun
522 83  Tidaholm

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning