Skolskjuts och vinterväglag - viktig information!

Under de kommande vintermånaderna  kan det på grund av väderleken uppstå problem med skolskjutsarna om det är stor nederbörd, yrväder, ishalka eller problem med fordonen.

Förseningar

Förseningar kan ske, eventuellt kan framkomligheten vid vissa tillfällen vara sådan att bussen inte kan köra på vissa vägar.

Beslut om det går att köra fattas oftast av chauffören när den är framme vid platsen. Detta medför svårigheter att få ut informationen till föräldrarna.

Information om störningar

Vi uppmanar därför föräldrar att vara uppmärksamma på vädret på morgonen.  Information om störningar läggs ut på kommunens hemsida så snart vi får den när det gäller de egenupphandlade turerna (Carlsteins egna bussar), Västtrafik informerar på sin hemsida om störningar i den linjelagda trafiken. Kommunen försöker också att informera via Radio Skaraborg.

Taxiresor

För taxiresenärer gäller som vanligt att kontakt får tas med Samres på redan tidigare anvisade telefonnummer.

Om skolskjutsen inte kommer i tid

Om skolskjuts inte kommer på utsatt tid kan elev vänta kvar en stund. Om bussen inte kommer inom rimlig tid ca 15-20 minuter får eleven gå hem igen. Om förälder inte kan skjutsa elev till skolan så får elev stanna hemma den dagen.

Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-08-20

Kontakt

Skolskjutsansvarig

Yvonne Nyman

050-60 61 00

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt