Alla elever ska lyckas i Tidaholm!

Barn- och utbildningsnämndens nya mål:

Alla elever ska nå godkända betyg i samtliga ämnen. Detta var temat för en Kick-off för skolpersonal och politiker i Tidaholm den 15 augusti.

Syftet med dagen

- Syftet med dagen är att alla som på något sätt arbetar med våra barn och ungdomar ska känna till målet samt att vi arbetar tillsammans mot målet och har höga och positiva förväntningar på våra elever, säger Johanna Ljungqvist, utvecklingsledare.

Elever från Kulturskolan uppträder

Dagen inleddes med ett uppträdande av några elever från Kulturskolan. Efter det beskrev

barn- och utbildningsnämndens ordförande Mimmi Pirttilä sin egen skolgång och hur betydelsefull den lärare som nådde fram till henne var. Utbildningschef Harald Lundkvist betonade sedan vikten av det nya målet - att alla elever ska lyckas.

Barnatro och matematik

Två gästföreläsare pratade om vikten av vuxnas attityd och motivation i arbetet och kontakten med barn och ungdomar. Micke Gunnarsson (Barnatro) pratade om hur man kan få ungdomar att växa beroende på hur man bemöter dem. Genom att ta exempel från sin egen uppväxt, sin familj och sin tid som lärare ville han inspirera till att se varje barn för den hon eller han är.

Gästföerläsare

Farid Nolen, från Västsvenska Handelskammaren, fortsatte dagen med att berätta om hur man växer genom att hela tiden ställas inför nya utmaningar. Med matematiken som exempel pratade han om problemlösning och om det värdefulla och utvecklande i vikten av att ”inte fatta” och på så sätt  hantera problem man stöter på.


 

Som avslutning sammanfattade Johanna Ljunqvist dagens föreläsningar genom att beskriva hur utvecklingsarbetet inom barnomsorg och skola kommer att fortsätta.

Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-08-20

Kontakt

Utvecklingsledare

Johanna Ljungqvist

0502-60 63 22

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt