Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Skolmaten

Grönsaker

Skolmaten i Tidaholm

Det finns matlagningskök och serveringskök i Tidaholms kommun. Maten lagas i egen regi till alla elever på grundskolorna. Hotellet lagar maten till gymnasiet.

Matsedel

Grundskolorna och gymnasiet i Tidaholms kommun har en gemensam matsedel. De förskolor som har egna matlagningskök, skriver sin egen matsedel.

Kostpolicy 

Tidaholms kommun har beslutat att använda en kostpolicy, för att säkerställa en bra näringsstatus. Kostpolicyn säger att måltiderna ska ge barn och studerande en näringsriktig kost av god kvalitet. Alla som jobbar med mat i Tidaholms skolor använder kostpolicyn som stöd i sitt arbete.

Skollunch

Måltiden är komplett. Den innehåller varmrätt, grönsaker, dryck såsom lättmjölk eller vatten, bröd med matfett och en salladsbuffé. En portion innehåller mellan 30 till 35 % av det dagliga energi och näringsbehovet.

Fritids, frukost och mellanmål

Barn på fritidshem erbjuds frukost och mellanmål. Dessa består av samma livsmedel båda måltiderna, nämligen lättmjölk eller lättfil, flingor; bröd, smörgåspålägg, grönsaker och frukt.

Vikten av att äta rätt 

För att barn och ungdomar ska få tillräckligt med energi och näringsämnen behöver de frukost, lunch, mellanmål och middag. Mat och måltider är det centrala i vårt liv, som njutning och källa till glädje. Middagen tillsammans i familjen är viktig för gemenskapen. Matvanorna är också viktiga för hälsan. Bra mat och fysisk aktivitet gör dessutom att barnen blir pigga och får lättare att lära.

Skolmats-Appen

Nu kan du se skolmaten i din mobiltelefon. Sök efter Skolmaten i respektive App-butik, eller gå in på dinskolmat.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2017-08-16

Kontakt

Kostplanerare

Sandra Teike

0502-60 63 02

Besöksadress
Stadshuset
Torggatan 26 A
522 31 Tidaholm

Postadress
Tidaholms kommun
522 83  Tidaholm

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning