Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Skolmat

Riktlinje för kost i skola och barnomsorg

Här kan du läsa barn- och utbildningsnämndens riktlinje för kost i skola och barnomsorgPDF, antaden 2017-12-14.

 

Matsedel i Skolmatsappen

Veckomatsedel för varje förskola, grundskola och gymnasieskolan finns att läsa på dinskolmat.seöppnas i nytt fönster eller via appen Skolmaten.

 

Specialkost

Tidaholms kommun erbjuder specialkost för barn och elever som av medicinska, etiska eller kulturella skäl har behov av anpassad skolmat. För att en elev ska få specialkost krävs att vårdnadshavaren fyller i ett Specialkostintyg och lämnar detta till elevens lärare eller förskolepersonal. Du finner de olika intygen på denna sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under rubriken Utbildningskontoret.

 

Frukost, mellanmål och lunch

I förskolan erbjuds frukost, lunch och mellanmål. De flesta förskolor har egna tillagningskök. Fritidshemmen erbjuder frukost och mellanmål.

Grundskolan och gymnasieskolan erbjuder lunch och i vissa fall även frukost. Skollunchen är en komplett måltid. Den innehåller varmrätt, grönsaker, dryck såsom lättmjölk eller vatten, bröd med matfett och en salladsbuffé. En portion innehåller mellan 30 till 35 procent av det dagliga energi och näringsbehovet. Samtliga grundskolor i kommunen har egna tillagningskök. Gymnasieskolans skollunch tillagas och serveras av Stadshotellet.

 

Politiska mål och kostpolicy

Tidaholms kommun har antagit en kostpolicy för att säkerställa att all skolmat håller en god kvalitet. Av policyn framgår att skolmaten ska vara näringsriktig, god, omväxlande och anpassad efter matgästens medicinska behov. De svenska näringsrekommendationerna samt Livsmedelsverkets råd ska ligga till grund för och vara vägledande i måltidsarbetet. Alla som jobbar med mat i Tidaholms skolor använder kostpolicyn som stöd i sitt arbete. Du hittar kostpolicyn i högerspalten under rubriken Relaterade länkar.


Barn- och utbildningsnämnden har även antagit mål för utveckling av skolmaten. Målen anger att kommunen varje år ska köpa in en allt större andel ekologiska livsmedel samt kött och chark som är producerat i Sverige.


Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2018-02-19

Kontakt

Kostplanerare

Sandra Teike

0502-60 63 02

måndag till onsdag 13:00 – 16:00

 

Besöksadress
Stadshuset
Torggatan 26 A
522 31 Tidaholm

 

Postadress
Tidaholms kommun
522 83  Tidaholm

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning