Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Grundskola


I Tidaholms kommun finns fem grundskolor. Hökensåsskolan och Forsenskolan tar emot elever från förskoleklass till årskurs 9. Fröjereds skola, Valstads skola och Ekedalens skola tar emot elever från förskoleklass till årskurs 6. Till Forsenskolan hör även kommunens grundsärskola. Vid varje skola finns också ett fritidshem.

 

Barn- och utbildningsnämnden har tagit beslut om att bygga en ny F-6 skola på Bälteberga. Denna skola är ännu under planering.

 

Grundskolor i Tidaholms kommun‌

Skola

Adress

Kartbild

Ekedalens skola

Övertorpsvägen 9, 522 93 Tidaholm

Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Forsenskolan

Forsgatan 7, 522 32 Tidaholm

Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fröjereds skola

Fröjereds skola,  522 94 Tidaholm

Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hökensåsskolan

von Essens väg 40, 522 33 Tidaholm

 

Valstads skola

Sandlidsvägen 4, 522 92 Tidaholm

Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Lärplattformen Vklass

Grundskolorna använder tjänsten Vklass för att kommunicera och dela information med elever, vårdnadshavare och skolpersonal. Som vårdnadshavare kan du skicka meddelanden till ditt barns lärare via Vklass. 

 


Sjukanmälan

Då ett barn behöver stanna hemma från skolan på grund av sjukdom ska vårdnadshavaren göra en sjukanmälan. Sjukanmälan ska göras före klockan 8 på morgonen. Skolan kontaktar vårdnadshavaren omgående då ett barn som ej är sjukanmält inte kommer till skolan.

 

Telefonnummer för sjukanmälan till Hökensåsskolan, Valstads skola, Ekedalens skola och Fröjereds skola är 010-888 70 50. Telefonnummer för sjukanmälan till Forsenskolan är 0515-77 66 21.

 

Till Hökensåsskolan, Valstads skola, Ekedalens skola och Fröjereds skola går det även bra att göra sjukanmälan på Vklass.

 

Terminsstart, skolavslutningar och lov

Datum för terminsstart- och avslut, lov och stängningsdagar hittar du i dokumentet Läsårsdata 2017/2018, i högerspalten.

 

Ansökan om ledighet

Vårdnadshavare kan ansökan om ledighet för en elev genom att fylla i en blankett som lämnas till elevens lärare/mentor. Skolans personal gör sedan en samlad bedömning om huruvida eleven kan vara borta från skolan eller inte. Ansökan ska om möjligt ske senast en månad innan den avsedda ledigheten inleds. Här kan du läsa mer om vad som gäller vid ledighetsansökan:

 

 

Blankett för ansökan om ledighet för elev finner du på kommunens sida för blanketter och e-tjänster,  under rubriken Utbildningskontoret.

 

 

Läs mer om varje skola

Mer information och kontaktuppgifter finner du på respektive skolas sida.

 

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2018-02-19

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning