Svampglasögon på!

Dagens uppgift i skogen var att försöka ta på sig svampglasögonen och se vad vi kunde hitta.

svampsamling

Skogen visade sig var full av olika svampar med olika utseenden. Gula, bruna, lila, röda, vita, orange. Stora och små, tjocka och smala. Barnen fick fotografera vad de hittade med iPaden.

Varje gång i skogen brukar vi också sitta tysta en stund och lyssna. Denn gång hörde vi: "Barn", "En fågel" och "den svenska naturen". (klicka på rubriken för att läsa mer)

svampfoto

Under en förmiddag i skolen arbetar vi med många av målen i förskolans läroplan, både sociala, språkliga, matematiska och naturvetenskapliga.


Barnen visste innan att det fanns svampar som hette Kantareller, Flugsvamp, Karl Johan och nått med blomkål. Att många var giftiga och att en del är goda att laga mat med. Vi pratade och tittade på att det finns de som har taggar, skivor, rör och några som ser ut som fingrar. Att vi ska vara rädda om svamparna eftesom de är bostäder åt växter och djur!


Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp (Lpfö 98/2010)


Förskolan ska sträva efter att barnen

• utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur...

• utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap,svampar vi hittade

Ett urval av alla de svampar barnen hittade! De hade verkligen ögonen öppna, var på alerten och turades om att fota.Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:
Senast publicerad: 2015-07-21
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt