Skogspromenad till Lotta

Idag var det dags för en lång äventyrsvandring ut i skogen.

långpromenad

Vädret var inte det bästa, men Myror viker inte ner sig i första taget. Vad gör väl lite regn och blåst när vi tillsammans ger oss ut på äventyr?!

Genom skogen har vi tagit oss ut till Varpaliden och det blev en lång promenad på dryga 4,5 km men barnen har varit helt otroliga. Inte ett gnäll någon gång längs vägen!

Vi har tagit oss över vattenhinder, förbi gyttjepölar, uppför branta slänter med hjälp av rep, ätit frukt vid skjutbanan och upptäckt en massa spännande saker längs vägen. Läs mer -->

äventyr på vägen

Vi har gett järnet, vilken innebar att vi sprang viss sträckor och några barn hade hur mycket energi som helst - "Vi vill ge järnet igen!"


Vi såg en sten med målningar på, kanske var det en gubbe med ögon och mun. -"Jag ser en dörr!" Kan de va Ludenbens sten tro.... - "Tur att vi inte är några getter då!!


Vi passerade Ruts källa, åt harsyra och några smakade på granskott. När vi var nästan framme och hungern satte in tog vi ett russinstopp och fyllde på vatten. Sen var det bara lite kvar innan vi var framme hos Lotta!

- "Vilket fint hus du har!" och - "Tack för att vi fick komma hit".

Till lunch serverades det makaroner och köttfärsås och till efterrätt blev det glass. Vi hann också med att leka lite både före och efter maten innan bussen kom och hämtade oss för att åka tillbaka till förskolan.


När vi kom tillbaka var det ett barn som byggde Lottas hus i lego och någon sa - " Det var trevligt att vi fick komma till Lotta".


Barnen är säkert trötta men vi har haft en härlig dag och ni kan alla vara stolta över era barn. Vilka kämpar och vilket glatt humör. Tack för att vi får låna dem på våra tokiga idéer!

Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:
Senast publicerad: 2015-07-21
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt