Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Regnet det bara öser ner....

På Myran räds vi inte lite regn, utan vi gick till skogen som planerat

förskolebygget och skogen

På både dit och hemvägen stannade vi länge och tittade på det spännande bygget av den nya förskolan. Idag var det full fart och vi såg lastbilar som tömde grus, cementblandare, paddor, en radiostyrd maskin på larvfötter som på hemvägen visade sig vara en borr och en hel del annat. Det blir mycket frågor och funderingar --> Tryck på rubriken för att se mer!

Varför låter den så? Hur kan den gå själv? Varför finns de ingen gubbe som är på? Barnen ser också mycket detaljer som att de fanns en stor skiftnyckel på! En del av byggarbetarna tar sig tid att prata lite med barnen och berätta. Kul!


I skogen såg vi tydliga spår efter nattens kraftiga regn och vi funderade och samtalade om varför det hade blivit så.


Barnen ska enligt förskolans läroplan få möjlighet att:

• utveckla sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,

• utveckla sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap,


På eftermiddagen tog vi fram vattenbanan till de barn som var ute i regnet. Med lite fantasi så hade ankorna fått ett eget vattenland att leka i. De åkte vattenrutschbanor och badade i vågorna. det var jätteroligt och det var knappt de ville gå in och äta mellanmål.

ankornas vattenland

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-09-01

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning