Besök vid Forsen

Idag skulle de barn som börjar Forsenskolan till hösten hälsa på sin blivande klass, då passade vi andra på att leka på gården!

lek på forsen

Hela Myrangänget gav sig av på promenad till Forsenskolan på morgonen. På ditvägen tog vi god tid på oss och stannade ofta för att prata om allt spännande vi såg och kunde känna med våra näsor. Det luktade fika utanför Mekka och starkt av färg vid Bruksvilleparken. Vid fontänen hade vi svårt att höra varandra då vattenstrålarna plaskade och det skvätte också lite på oss i vinden. Vid ån såg vi bara andhanar och kanadagäss. Vart är honorna funderade barnen!

Vi räknade livbojar, vattenfall och pratade om allt vi såg. -->

Varför är det så små hus och så låga dörrar? (smedstugorna)Tänk vad mycket spännande man kan se och uppleva på en promenad!

När vi kom fram åt vi frukt och lekte sedan på Forsenskolans gård. Det var jättekul! Barnen var fullt sysselsatta hela tiden och testade de flesta sakerna. Tillslut var det dags att promenera tillbaka och totalt samlade vi på oss ca 3,3 km. Men inget gnäll någonstans, dessa barn är riktigt härliga att ha med sig ut på äventyr!


I förskolans läroplan står det följande om samverkan med förskoleklass, skola och fritidshem. Vårt besök idag är en del av vårt sätt att arbeta med detta, både för de barn som ska lämna och de barn som är kvar!


  • Förskolan ska sträva efter att nå ett förtroendefullt samarbete med förskoleklassen, skolan och fritidshemmet för att stödja barnens allsidiga utveckling och lärande i ett långsiktigt perspektiv. Samarbetet ska utgå från de nationella och lokala mål och riktlinjer som gäller för respektive verksamhet.
  • När barnets övergång till de nya verksamheterna närmar sig har förskolan den särskilda uppgiften att finna former för att avrunda och avsluta förskoleperioden.Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:
Senast publicerad: 2015-07-21
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt