Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Aktiviteter med Myggan!

Brist på snö och kyla stoppar inte oss men i plusgrader och stark vind fick vi styra om lite på dagens planerade vinteraktiviteter, men vad gör det när vi ändå kan ha roligt tillsammans!

Vi började med lite uppvärmning för att sedan starta igång "tävlingarna". Springslalom genomfördes som gren nummer ett innan vi tog det lite lugnare med prickkastning för att sedan avsluta med ett långlopp runt hela gården. Alla barnen deltog glatt och hejjade starkt på varandra. Efteråt smakade det gott med bullarna som småkockarna bakade i tisdags! (Tryck på rubriken för att läsa mer)

Bilder ur filmen Snögubben

När vi kom in från kylan tittade vi tillsammans på den mysiga filmen Snögubben. Filmen är från 1982 men väldigt sevärd och annorlunda mot vad barnen är vana vid idag. Ingen i filmen pratar utan det är bara musik och ljudeffekter i bakgrunden. Den handlar om en pojke som bygger en snögubbe och under natten vaknar denne till liv och man får följa med i en härlig berättelse. Filmen väcker ofta mycket funderingar hos barnen om saker som händer så det blir många givande samtal efteråt. Varför mår han dåligt när han är vid brasan? Vad hände när han la sig i frysboxen? Hur kunde de flyga? Var allt bara en dröm?

En stund efteråt under leken kunde man höra flera av barnen nynna på olika musik från filmen. De flesta tycker den är mycket bra och alla satt stilla och tysta som ljus under de 25min som filmen pågick.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2016-01-28

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning