Synpunkter och felanmälan
Tidaholms kommun
menu

Skogen Go natt alla djur!

Idag gick vi en runda i skogen och träffade på några djur som går och lägger sig när det blir kallt och svårt att hitta mat i naturen.

björn

"Jag är björn, så lurvig och fin. Jag lever av gräs, myror, bär och honung från bin. Men hösten kommer visst nu. Till det jag lufsar, följ med mig du!" (alla barn lufsar som björnar)

I dag gick vi en runda i skogen och sa go natt till en del djur. Björnen, igelkotten, myran, ormen, fladdermusen och grodan sover under vintern när det är kallt och ont om mat i skogen. Men det finns djur i skogen som inte sover på vintern. Älgen, haren, räven och rådjuret är ju vakna!

Innehåll

igelkott

Här kommer Nalle- och jag är igelkott jag. Jag äter maskar, sniglar och insekter var dag. Men hösten kommer visst nu. Till min lövhög jag snufsar, följ med mig du!"(alla barn "snufsar" till nästa djur)"Nalle och Kotte till liten Myra kom. Honungsdagg från lösas och insekter tycker hon om. Men hösten kommer visst nu. Till stacken kryper hon hem, följ med henne du!"(alla kryper iväg)

myra

"Nalle och Kotte till liten Myra kom. Honungsdagg från lösas och insekter tycker hon om. Men hösten kommer visst nu. Till stacken kryper hon hem, följ med henne du!"(alla kryper iväg)


orm

"Nalle, Kotte, Myra ormen hälsar på. Sorkar och grodor och fågelägg vill ormen gärna få. Men hösten kommer vistt nu. I jorden ringlar ormen ner, följ med henne du!"(alla ålar fram på marken)

fladdermus

"Nalle, Kotte, Myra och Orm kommer till mej. Jag är en fladdermus, det vet du väl säj! Insekter fångar jag varje sommarnatt. Jag tycker om när skogen blir mörk och svart! Men hösten kommer visst nu. Till min håla jag flyger, följ med mig du!"(alla flaxar iväg)

groda

Nalle, Kotte, Myra, Orm och flygande mus, skall alla få rum i Grodans hus? Groda äter mest på natten, skalbaggar, insekter, sniglar och vatten. Men hösten kommer visst nu. Till botten i sin damm Groda simmar, följ henne du!"

djur

"Nu är maten slut och sommaren flugit sin kos. Våra vänner är trötta nu och vilar sin nos. Hela vintern drömmer dom om sommaren goda. Nalle, Myra, Igelkott, Orm, Fladdermus och groda.

Ansvarig för sidan:

Senast publicerad: 2015-10-21

Kontakt

Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Tfn 0502-60 60 00

E-post


Populära sidor

Press
Återvinning