Skogen

Go natt alla djur!

björn

"Jag är björn, så lurvig och fin. Jag lever av gräs, myror, bär och honung från bin. Men hösten kommer visst nu. Till det jag lufsar, följ med mig du!" (alla barn lufsar som björnar)

I dag gick vi en runda i skogen och sa go natt till en del djur. Björnen, igelkotten, myran, ormen, fladdermusen och grodan sover under vintern när det är kallt och ont om mat i skogen. Men det finns djur i skogen som inte sover på vintern. Älgen, haren, räven och rådjuret är ju vakna!


myra

"Nalle och Kotte till liten Myra kom. Honungsdagg från lösas och insekter tycker hon om. Men hösten kommer visst nu. Till stacken kryper hon hem, följ med henne du!"(alla kryper iväg)

orm

"Nalle, Kotte, Myra ormen hälsar på. Sorkar och grodor och fågelägg vill ormen gärna få. Men hösten kommer vistt nu. I jorden ringlar ormen ner, följ med henne du!"(alla ålar fram på marken)

fladdermus

"Nalle, Kotte, Myra och Orm kommer till mej. Jag är en fladdermus, det vet du väl säj! Insekter fångar jag varje sommarnatt. Jag tycker om när skogen blir mörk och svart! Men hösten kommer visst nu. Till min håla jag flyger, följ med mig du!"(alla flaxar iväg)

groda

"Nalle, Kotte, Myra, Orm och flygande mus, skall alla få rum i Grodans hus? Groda äter mest på natten, skalbaggar, insekter, sniglar och vatten. Men hösten kommer visst nu. Till botten i sin damm Groda simmar, följ henne du!"


sovande djur

"Nu är maten slut och sommaren har flugit sin kos. Våra vänner är trötta nu och vilar sin nos. Hela vintern drömmer de om sommaren goda. Nalle, Kotte, Myra, Orm, Fladdermus och Groda."(alla barn är tysta och stilla en stund).

igelkott

"Här kommer Nalle- och jag är igelkott jag. Jag äter maskar, sniglar och insekter var dag. Men hösten kommer visst nu. Till min lövhög jag snufsar, följ med mig du!"(alla barn "snufsar" till nästa djur)

Tipsa andra genom att skicka till:

Ansvarig för sidan:
Senast publicerad: 2015-07-21
Tidaholms kommun
522 83 Tidaholm
Besöksadress
Stadshuset, Torggatan 26A
Tfn
0502-60 60 00
Fax
0502-60 63 50
Org nr
212000-1736
Plusgiro
12 14 20-4
Inloggning
Om webbplatsen Startsidan Nyhetsarkiv Sökresultat Webbkarta Hitta på webbplatsen Kontakt